Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πάνω από 600 δειγματοληψίες στη Λάρισα, μετά τα νέα κρούσματα

Κοροναϊός : Πάνω από 600 δειγματοληψίες στη Λάρισα, μετά τα νέα κρούσματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, εκεί που χθες σήμανε εκ νέου συναγερμός μετά τον εντοπισμό 11 νέων κρουσμάτων κοροναϊού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, εκεί που χθες σήμανε εκ νέου συναγερμός μετά τον εντοπισμό 11 νέων κρουσμάτων κοροναϊού.

Στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης έγιναν 652 δειγματοληψίες σήμερα από 17 κλιμάκια του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Θεσσαλίας, με την υγειονομική καθοδήγηση του Καθηγητή Επιδημιολογίας, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και τον διοικητικό συντονισμό του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, η διαδικασία ιχνηλάτησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με σκοπό την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή, σύμφωνα με το σχέδιο «Ημέρα 0, Ημέρα 7, Ημέρα 14» το οποίο είναι σε εφαρμογή.

Πώς προέκυψε η νέα έξαρση

Αναφορικά, δε, με το πως προέκυψε η νέα αυτή έξαρση, όλα δείχνουν πως η μετάδοση του κοροναϊού σημειώθηκε στην κηδεία 50χρονου Ρομα, θύμα του ιού, στην οποία και υπήρξε συνωστισμός.

Ειδικότερα την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου πολλοί Ρομά συγκεντρώθηκαν στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας για την κηδεία του 50χρονου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το onlarissa την ημέρα της κηδείας του 50χρονου Ρομά και αποτυπώνεται ο συνωστισμός έξω από την εκκλησία.

Αυστηρό μήνυμα Αγοραστού σε Ρομά: Δε θα αφήσουμε να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα

Την ίδια ώρα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η Περιφέρεια «δε θα αφήσει να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα και η Θεσσαλία για κανέναν και για τίποτε» έστειλε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή το νέο μπαράζ δειγματοληψιών που ξεκίνησε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη.

Μάλιστα, με αφορμή το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με πλήθος Ρομά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους υπό το φόβο νέας καραντίνας, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «δώσαμε εντολή να καταγραφούν και τα κλειστά σπίτια και θα έχουν συνέπειες για όσοι δεν βρίσκονται εκεί».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024