Σοκ για το θάνατο από κοροναϊό σιδηροδρομικής υπαλλήλου – «Κόλλησε» όταν την έφτυσε φορέας του ιού
Τον Μάρτιο η 47χρονη Μπέλι Μουτζίνγκα βρισκόταν σε μια αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βικτόρια, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της και έβηξε στο πρόσωπό τους.
Μια υπάλληλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων του βρετανικού σιδηροδρόμου πέθανε από covid-19 έχοντας μολυνθεί από επιβάτη που την έφτυσε την ώρα της υπηρεσίας της, γράφει σήμερα η Guardian.
Τον Μάρτιο η 47χρονη Μπέλι Μουτζίνγκα βρισκόταν σε μια αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βικτόρια, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της και έβηξε στο πρόσωπό τους.
Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές στον κοροναϊό.
Η Μουτζίνγκα, η οποία έπασχε από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, εισήχθη στο νοσοκομείο Barnet και της τοποθετήθηκε αναπνευστήρας, αλλά στις 5 Απριλίου κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου TSSA, που εκπροσωπεί τους μισθωτούς του κλάδου των συγκοινωνιών (TSSA).

Πηγή εικόνας: Guardian
Το συνδικάτο ανέφερε το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας των Βρετανικών Σιδηροδρόμων και του Οδικού Δικτύου για να ερευνηθεί, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με δικηγόρους για να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μανουέλ Κορτές δήλωσε: «Ως ευάλωτο άτομο που ανήκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και με γνωστή την πάθησή της στον εργοδότη της, εγείρονται ερωτήματα ως προς το γιατί η Μπέλι δεν είχε απομακρυνθεί από τις αρχές της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. Αντί να μιλάει για χαλάρωση των περιορισμών η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα προστασίας ώστε να μη χαθούν άλλες ζωές. Όποιος είναι ευάλωτος θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτή θα πρέπει να επιλέγεται η τηλεργασία…».
Έρευνα για το περιστατικό ξεκίνησε και η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, η οποία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της.
Πληροφορίες: ΑΠΕ -ΜΠΕ, Guardian
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442