Το «άνοιγμα» της ρωσικής οικονομίας από την Τετάρτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια «ζωντανής» τηλεδιάσκεψης με γιατρούς, υπουργούς και περιφερειακούς κυβερνήτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η περίοδος της εργασιακής αργίας θα τερματιστεί στις 12 Μαΐου, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν από την Τετάρτη, 13 Μαΐου, στην εργασία τους.

Σύμφωνα με το sputnik, την ίδια ώρα όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως και τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τις 12 Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων.

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε δε τους ηλικιωμένους και τα μέλη ευπαθών ομάδων να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη χρονική επέκταση των έκτακτων εξουσιών στους επικεφαλής των περιφερειακών κρατιδίων, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη επαναλειτουργίας από την 12η Μαΐου και παρέπεμψε στις αρνητικές επιπτώσεις της COVID-19 στο εισόδημα των Ρώσων και την εθνική οικονομία.

Τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής στήριξης των οικογενειών, ύψους 10.000 ρουβλιών, για κάθε ανήλικο τέκνο.

Ειδική μνεία έκανε και στα εργασιακά, καθώς παραδέχθηκε ότι ο δείκτης ανεργίας διπλασιάστηκε τον Απρίλιο, με τους ανέργους να αγγίζουν το 1,4 εκατομμύριο.

Ως εκ τούτου, πρότεινε την εκπόνηση δανειοδοτικών προγραμμάτων στήριξης, τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου.

Φορολογικές ελαφρύνσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανακοίνωσε τη διαγραφή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το διάστημα του β’ τριμήνου του 2020 (Απρίλιος – Ιούνιος).

Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενος, εξήγγειλε την επιστροφή της φορολογίας που κατέβαλαν για το σύνολο του 2019.

Σημείωνεται ότι τη Δευτέρα, η Ρωσία κατέγραψε 11.656 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 221.344. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 94 και διαμορφώθηκαν σε 2.009.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr