Η πίεση στη Formula 1 είναι μεγάλη και ο Λούις Χάμιλτον αποκάλυψε κάποιες στιγμές ότι έχει σκεφτεί να κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες. Ο Βρετανός πιλότος εξήγησε ότι είναι σημαντικό για έναν αθλητή να ηρεμεί και να επανέρχεται:
«Βασικά είμαι ένα μάλλον ήρεμο άτομο και απολαμβάνω, να περνάω χρόνο μόνος μου. Είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο, να συγκεντρώνεται μερικές φορές στον εαυτό του. Είμαι εργασιομανής και όταν υιοθετείς κάποια στιγμή έναν τόσο υψηλό ρυθμό, τότε απλά συνεχίζεις έτσι. Δεν είναι εύκολο να βρεις τη σωστή ισορροπία μεταξύ εργασίας, προπόνησης και χόμπι.

Γι αυτό το λόγο πέρασε τα προηγούμενα πέντε χρόνια κάποιες φορές από το μυαλό μου, ότι θα ήταν ίσως καλό για το σώμα και την ψυχή μου, να κάνω ένα διάλειμμα. Τελικά όμως αποφάσιζα κάθε φορά εναντίον αυτής της σκέψης, επειδή πιστεύω ότι δεν είναι καλό για έναν αθλητή στο ζενίθ των δυνατοτήτων του, να σταματήσει για ένα χρόνο και να επανέλθει μετά».

Ο Χάμιλτον μίλησε για τα συναισθήματα του αυτή την περίοδο με την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού:

«Μου λείπουν οι αγώνες κάθε ημέρα. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ήμουν οκτώ χρονών, που δεν μπόρεσα να ξεκινήσω μία αγωνιστική σεζόν. Όταν χάνεται κάτι που το αγαπάς τόσο βαθιά -ουσιαστικά το ζεις και το αναπνέεις- τότε δημιουργείται μέσα σου ένα κενό».

Γράψτε το σχόλιο σας