Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα». Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η άσκηση αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό αλλά και για να υπάρχει οικονομία δυνάμεων. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί πως στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας –Τουρκίας είχε μπει και η άσκηση «Καταιγίδα».

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως η αναβολή της άσκησης δεν περνάει καλό μήνυμα.

«Η ακύρωση αυτής της άσκησης, σε πρώτη φάση δεν περνάει καλό μήνυμα».

Σε μια περίοδο συνεχών προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, η χώρα μας θα πρέπει να περάσει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι εδώ και οι ένοπλες δυνάμεις εκτελούν την αποστολή τους».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον οποίο που έχει ακυρωθεί αυτή η άσκηση, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι μόνο ο κοροναϊός, ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί.

«Δε νομίζω ότι είναι πολύ πειστική η δικαιολογία αυτή».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η χώρα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα.

«Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει πάρα πολλά προβλήματα, πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει».

Για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κατάστασης το καλοκαίρι, ο πρώην υπουργός Άμυνας υπογράμμισε: «η κλιμάκωση είναι μια υπόθεση που έχει σχέση με το πώς και εμείς διαχειριζόμαστε την κατάσταση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο