Τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μία συνομιλία η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19, ενώ ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία.
Στο διμερές πλαίσιο, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας.
Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, σε μία περίοδο που η Τουρκία δείχνει να επιδιώκει κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον  Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τον οποίο συζήτησε την περιφερειακή συνεργασία στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στα Βαλκάνια. Επίσης σήμερα ο ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους ομολόγους της Ιορδανίας, Αϋμάν Χσαφάντι και του Κουβέιτ, Αχμάντ Νάσερ αλ Μοχάμαντ αλ Σαμπάχ, με τους οποίους  συζήτησε για την πανδημία του COVID- 19 καθώς και για περιφερειακά θέματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο