Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜΜΜ: Αύξηση 131% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων

ΜΜΜ: Αύξηση 131% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών λόγω κοροναϊού όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, παρά την αύξηση της επιβατικής κίνησης

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών λόγω κοροναϊού όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, παρά την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Οι ακυρώσεις εισιτηρίων έφτασαν τις 597.773 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή σε σχέση με την πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων (Δευτέρα 27 Απριλίου) σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 131%.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα 11 Μαΐου στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 4 Μαΐου ανήλθε σε 34% και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 30%.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία των επικυρώσεων της χθεσινής ημέρας με την πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων (Δευτέρα 27 Απριλίου) το ποσοστό αύξησης στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) ανήλθε σε 126%, η δε αύξηση στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) ανήλθε σε 132%.

Σε απόλυτους αριθμούς:

Ημερομηνία Επικυρώσεις

Συνολικές Λεωφορεία και τρόλεϊ Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Δευτέρα 11 Μαΐου

597.773 143.996 453.777

Δευτέρα 4 Μαΐου

455.929 107.250

348.679

Δευτέρα 27 Απριλίου

258.958 63.697 195.261

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πύκνωσε περαιτέρω τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα, ενώ όπως έγινε και την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιορισμών, μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του μετρό όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Υπενθυμίζεται ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει περί τα 1.000 λεωφορεία, το σύνολο δηλαδή του στόλου.

Οι 300 βοηθοί επιβατών παραμένουν και θα παραμείνουν όλο το Μάιο στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μετρό με λεωφορεία, υπενθυμίζοντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων. Την ίδια στιγμή, τοποθετούνται νέες σημάνσεις στις αποβάθρες του μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν. Γίνεται καθημερινά έλεγχος για την αντικατάσταση όσων σημάνσεων έχουν υποστεί φθορές.

Το ενημερωτικό βίντεο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ασφαλή μετακίνηση προβάλλεται ήδη στις οθόνες στις αποβάθρες του μετρό και του ηλεκτρικού και μέχρι την Παρασκευή θα προβάλλεται και στις οθόνες εντός των συρμών του μετρό και του τραμ.

Προστατευτικά διαχωριστικά μεταξύ του οδηγού και του χώρου των επιβατών έχουν τοποθετηθεί στο 50% των λεωφορείων και τρόλεϊ. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται σύμφωνα με το σχεδιασμό να έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα στην Αθήνα, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν λάβει και όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας.

Καθοριστικό όμως είναι το γεγονός ότι οι επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, χρησιμοποιούν μάσκα και ακολουθούν τις οδηγίες των σημάνσεων στα καθίσματα, παροτρύνοντας μάλιστα τους συνεπιβάτες τους να πράξουν το ίδιο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024