Την Ελλάδα φαίνεται ότι εμπιστεύονται οι ξένοι τουρίστες και τη θεωρούν ασφαλή προορισμό για διακοπές.

Την ίδια στιγμή, φόρμουλα προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να προσελκύσει εκ νέου ξένους τουρίστες αναζητούν οι φορείς του τουρισμού, προκειμένου να αποφευχθεί το, σε μεγάλο βαθμό, προδιαγεγραμμένο κραχ στον κλάδο που αντιστοιχεί σε άνω του 25% του ΑΕΠ

Οι Ισραηλινοί ψηφίζουν Ελλάδα

Έτσι, έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον των Ισραηλινών να επισκεφτούν την Ελλάδα το εφετινό καλοκαίρι, όπως αυτό αποτυπώνεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ.

«Οι Ισραηλινοί τουριστικοί φορείς και υποψήφιοι επισκέπτες έχουν ήδη εκδηλώσει πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και αναμένουν την έναρξη πτήσεων και πλαισίου αναφορικά με υγειονομικά πιστοποιητικά», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στη μελέτη.

Μάλιστα προτείνεται και μια σειρά δράσεων για την τόνωση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δυο χώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

-Στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπως τονίζεται, επείγει η διαμόρφωση των όρων συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο ασφαλούς υγειονομικά προορισμού. Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο δράσεων σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα προτείνονται τα εξής:

– αύξηση απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Ελλάδος – Ισραήλ, σε διεθνή επαρχιακά αεροδρόμια της χώρας μας.

-προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων (ιατρικός, γαστρονομικός, αγροτουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός) καθώς και πακέτα χειμερινού τουρισμού (υπάρχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα από Ισραήλ που πηγαίνει σε χειμερινούς προορισμούς κάθε χειμώνα).

-Ανάδειξη περιοχών με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία ως τουριστικών προορισμών

-Χρηματοδότηση ή και με άλλα μέσα υποστήριξη, ειδικών θεματικών εκδηλώσεων προβολής, διοργάνωση εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων, σε συνεργασία Γραφείων ΟΕΥ, Τύπου και ΕΟΤ Τελ Αβίβ αλλά και η αξιοποίηση πόρων, τόσο των κλαδικών φορέων ), όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης για στοχευμένη τουριστική προβολή (προσκλήσεις tour operators, opinion leaders, δημοσιογράφων, πακέτα «οργανωμένων» διακοπών σε εργατικές ενώσεις).

-Ανάπτυξη κρουαζιέρας: περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τόσο από το Ισραήλ στη χώρα μας, όσο και για κοινά πακέτα κρουαζιέρας με σταθμούς σε Ισραήλ, Kύπρο και Ελλάδα.

-Διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trip) για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Η Ελλάδα από το 2018, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είναι ο κορυφαίος προορισμός διακοπών για τους περισσότερους Ισραηλινούς, ακολουθούμενη από την Τουρκία, την Ουκρανία, την Ιταλία και τη Ρωσία. Η Τουρκία κατέκτησε τη δεύτερη θέση όχι ως τελικός προορισμός αλλά ως σημείο διέλευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα πλέον των 680.000 επισκεπτών. Τη διετία 2018 – 2019 καταγράφηκε αύξηση 26% των ισραηλινών επισκεπτών ενώ σε σχέση με το 2013 έχουν διπλασιαστεί.

Και η Ελλάδα στα σχέδια των Γερμανών για το καλοκαίρι

H Ελλάδα στα σχέδια των Γερμανών για το καλοκαίρι όπως διαφαίνεται και από το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Εάν τα ξενοδοχεία μετά την κρίση του κοροναϊού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους του παραθεριστές, αυτοί που έχουν κλείσει νωρίς ή είναι χρόνια πελάτες θα προτιμηθούν, σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα τουρισμού. ‘Θα πρέπει να δούμε επί τόπου ποιοι πελάτες έκλεισαν νωρίς’ δήλωσε ο Τόμας Μπαράις τη Δευτέρα. Μέχρι τώρα όμως τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα 70% έως 80%. Αυτή την περίοδο διεξάγει συνομιλίες με τους υπουργούς Τουρισμού της Ιταλίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο Μπαράις. Ελπίζει σε ένα σταδιακό άνοιγμα των συνόρων ώστε, όπως λέει, οι διακοπές να μην είναι δυνατές μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη».

Εγκώμια του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα

Εγκώμια για την Ελλάδα πλέκει ο διεθνής Τύπος, αναφορικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κοροναϊού από τη χώρα μας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμα και Μέσα χωρών που παλαιότερα επέκριναν την Ελλάδα και τους Έλληνες, ειδικά την εποχή των μνημονίων, πλέον στάζουν μέλι.

Σε ρεπορτάζ της, η γερμανική τηλεόραση σχολιάζει την καλή διαχείριση της πανδημίας στην χώρα μας, τονίζοντας πώς τώρα η Ελλάδα προσπαθεί να σώσει την τουριστική περίοδο.

Η γαλλική «Le Figaro» ασχολείται και αυτή με την Ελλάδα σε δημοσίευμά της, υπογραμμίζοντας πως η χώρα αποπνέει μεγαλύτερη ασφάλεια στους τουρίστες.

Τέλος, η «Telegraph» υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν ταξίδια στην Ευρώπη είναι εάν το διαβατήριο συνδεθεί με τα υγειονομικά δεδομένα της εφαρμογής ιχνηλάτησης που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο