Μια αποκλειστική έκθεση, η οποία επικαλείται πηγές από τη Συρία και τη Λιβύη, αναφέρει ότι οι σύροι έφηβοι στέλνονται στη Λιβύη για να λάβουν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο εκεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Al Monitor, o «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (FSA), που υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό, στρατολογούν ανηλίκους για να πολεμήσουν στη Λιβύη, σύμφωνα με μια έκθεση που αναλύει λεπτομερώς τη χρήση των συριακών ανταρτών από την Τουρκία για να στηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης.

Τα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πάνω από 2.000 σύρους αντάρτες που πιστεύεται ότι έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μέσω της Τουρκίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του ανατολικού πολέμαρχη Khalifa Hifter, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι στα παιδιά εκδίδονται πλαστά έγγραφα ταυτότητας με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους, και κατά συνέπεια εγγράφονται στον στρατό», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει επίσης και την μαρτυρία ενός μαχητή  από το τμήμα Σουλτάν Μουράτ, μια εθνοτική τουρκμενική φατρία, η οποία είναι έντονα πιστή στην Τουρκία. Ο μαχητής, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Τρίπολη, όπου βρίσκεται η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παιδιά στην ομάδα του. «Είναι ξεκάθαρο ότι σωματικά είναι παιδιά» λέει.

Ο εκπρόσωπος του FSA Ο Γιούσεφ Χαμούντ αρνήθηκε, μιλώντας στο το Al-Monitor, ότι η ομάδα στέλνει μαχητές στη Λιβύη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο