Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερ μάρκετ: Σε ισχύ το νέο ωράριο - Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν

Σούπερ μάρκετ: Σε ισχύ το νέο ωράριο – Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν

Συγκεκριμένα, έχει παύσει πλέον από το Σάββατο 9 Μαΐου το διευρυμένο ωράριο που είχε ανακοινωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στο γνωστό 08:00 - 21:00 για τις καθημερινές και 08:00 - 20:00 για τα Σάββατα

Στην κανονικότητα επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα, και τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, έχει παύσει πλέον από το Σάββατο 9 Μαΐου το διευρυμένο ωράριο που είχε ανακοινωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στο γνωστό 08:00 – 21:00 για τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 για τα Σάββατα.

Η αλλαγή αφορά μόνο το ωράριο καθώς θα συνεχίσουν να ισχύουν όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί (π.χ. αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα) που είχαν επιβληθεί στην προσπάθεια περιορισμού στην διάδοση του κοροναϊου.

Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε σούπερ μάρκετ

Υπενθυμίζεται πως μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, των σούπερ μάρκετ, των λαϊκών αγορών, των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου COVID-19, και όχι στο σύνολο της επιχείρησης, θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας τους.

Αυτό αναφέρεται στο ένατο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Η παρ. 3 του άρθρου πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (A’76), αντικαθίσταται ως εξής: «Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024