Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα : Συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε σχέδιο απαγωγής του Μαδούρο

Βενεζουέλα : Συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε σχέδιο απαγωγής του Μαδούρο

Τρεις ακόμη «μισθοφόροι» συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, στο πλαίσιο των ερευνών για την αποτυχημένη απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 34

Τρεις ακόμη «μισθοφόροι» συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, στο πλαίσιο των ερευνών για την αποτυχημένη απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 34.

«Σήμερα συλλάβαμε άλλους τρεις μισθοφόρους (…) Τους αναζητούμε με προσοχή και θα τους συλλάβουμε όλους» τόνισε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η αποτυχημένη αυτή απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα, την οποία ο Μαδούρο συνέκρινε με αυτήν στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα το 1961, προέβλεπε την αποβίβαση στις 3 και 4 Μαΐου ανδρών στο Μακούτο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μίας ώρας από το Καράκας.

Δύο αμερικανοί πρώην στρατιωτικοί, ο Λουκ Ντένμαν, 34 ετών, και ο Άιραν Μπέρι, 41 ετών, έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «τρομοκρατία, συνωμοσία, διακίνηση όπλων και σύσταση συμμορίας», ενώ κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι Βενεζουελάνοι.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι δύο Αμερικανοί μαζί με άλλους 11 ανθρώπους συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εισβάλουν διά θαλάσσης τη Δευτέρα από τη γειτονική Κολομβία.

Σε μια άλλη απόπειρα, την προηγούμενη ημέρα, σκοτώθηκαν οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μαδούρο, το σχέδιο ήταν να τον απαγάγουν προκειμένου να αναλάβει την εξουσία ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίον έχουν αναγνωρίσει οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι θεωρεί τον αμερικανό ομολόγό του, Ντόναλντ Τραμπ, «επικεφαλής της επιχείρησης αυτής» και τον Γκουαϊδό συνεργό του.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024