Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντηθεί αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Να ηγηθεί η Ελλάδα στη διαφύλαξη του κράτους δικαίου

Η συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με την κα Σακελλαροπούλου θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα και οι προτεραιότητές της, σχετικά με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου στις 15.05.2020, για έξι μήνες, έως τις 18 Νοεμβρίου του 2020.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο in.gr ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε σχετικά με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας

ότι «αναλαμβάνοντας την εξάμηνη Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης την προσεχή Παρασκευή 15 Μαϊου, θέσαμε στο επίκεντρο της, τη διαφύλαξη και προαγωγή της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη την εποχή του πανδημίας. Πρόθεσή μας είναι να ηγηθεί η Ελλάδα στον αγώνα αυτό, που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Γράψτε το σχόλιό σας