Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε πάλι απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης

Ξεκίνησε πάλι απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Βασίλης Δημάκης, έχει επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αλλά σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών, όπου εκτίουν ποινές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας προχωράει ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, μετά την περιπέτεια που έζησε με τη μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών.

Όπως κατήγγειλε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, ο Δημάκης είχε μεταφερθεί παράνομα από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης των Γρεβενών, κάτι που εμπόδιζε τη συνέχεια των σπουδών του στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Αφού ο Βασίλης Δημάκης είχε αρχίσει «λευκή απεργία» στις 24 Απριλίου, τελικά το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών, έκανε δεκτό στις 30 Απριλίου, το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους.

Τώρα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο φοιτητής, έχει επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αλλά σε ειδικό καθεστώς έκτισης ποινής στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών, όπου εκτίουν ποινές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για αυτόν τον λόγο, ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε από χτες, Σάββατο 9 Μαΐου, εκ νέου σε απεργία πείνας και δίψας.

Η καταγγελία του Βασίλη Δημάκη

»Μετά την τελευταία πράξη βασανισμου μου από την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου που με μετηγαγε στον Κορυδαλλο αλλά με έθεσε σε ειδικό καθεστώς εκτισης ποινής, στα υπόγεια των γυναικείων φυλακων Κορυδαλλού, όπου εκτιουν ποινές συγκρατουμενοι μου, με το άρθρο 187Α, όπερ μεθερμηνευομενον (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση) άρθρο για το οποίο ουδέποτε είχα κατηγορηθεί.

Η στοχευμενη κ δόλια πράξη της ένεκα στιγματισμου μου, αποτελεί κ την τελευταία πράξη κατά της ζωής κ της αξιοπρέπειας μου.

Η αηθης κ εξοντωτικη επίθεση που έχω δεχτεί το τελευταίο διάστημα, αλλά κ ο επαισχυντος εμπαιγμός μου από «δημόσιους λειτουργούς», που υπηρετούν, υποτίθεται, θέσεις ευθύνης κ δη μάλιστα της δικαιοσύνης, δεν έχει προηγούμενο! Μετά κ το σημερινό, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα,ότι στόχος τους είναι να με απομακρύνουν, από όλα όσα έχω ονειρευτεί κ με γεωμετρική πρόοδο κάνω πράξη!

Η απροκάλυπτα εμπαθής κ απάνθρωπη, εγωιστική συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου, αποκαλύπτει την ψυχική μοχθηρια κ την ξιπασια τους…

Μιλούμε πλέον για μικροψυχους βασανιστές κ γδαρτες ονείρων! Πόθεν εξάγεται το συμπέρασμα, ότι θα μπορούσα να δεχτω, ως Άνθρωπος πρώτα απ’ολα, τούτη την κατάπτυστη κ γεμάτη ρεβανσισμο πράξη σας εναντίον μου; Ο τρίτος θεσμικός πυλώνας της δημοκρατίας (δικαιοσύνη) τρίζει συθεμελα. Με τους πολιτες δικαίως να μην τον υποληπτονται πια, όταν υπηρετούν σ’ αυτόν με τον πλέον επιμεμπτο κ παρασιτικο τρόπο, άτομα σαν την Γ. Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής.» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το χρονικό

Ο Βασίλης Δημάκης, όπως κατήγγειλε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων μετήχθη παράνομα από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης των Γρεβενών και συγκεκριμένα στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, ο πραγματικός λόγος για τη μεταγωγή του είναι η συμμετοχή του στους ειρηνικούς αγώνες των κρατουμένων ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης και με αίτημα να πάρει μέτρα για να προστατέψει την ζωή των κρατουμένων από την επιδημία του κοροναϊού.

Η μεταγωγή σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα βρίσκεται μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού από όπου, όντας κοντά στη σχολή του, μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα του κάνοντας χρήση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών. Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε την απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού και αν το αίτημά του δεν δικαιωθεί έως την Κυριακή θα προχωρήσει και σε απεργία δίψας.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024