Θα επηρεαστούν άσχημα κάποια άτομα; «Ναι», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC News.

Παραδέχθηκε ότι το άνοιγμα της χώρας θα οδηγούσε σε περισσότερους νοσούντες Αμερικανούς. «Αλλά», είπε, «πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας».

Περισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει εξαιτίας του κοροναϊού. Ωστόσο, ο Τραμπ επέμεινε – ενάντια στις συμβουλές πολλών γιατρών και επιστημόνων- ότι οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις θα ανοίξουν ξανά νωρίς και οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Γυναίκες το 66% όσων έχασαν τη δουλειά τους λόγω lockdown

Συνολικά, 26 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν σε μόλις πέντε εβδομάδες ως αποτέλεσμα του lockdown και το 60% των ατόμων που έχασαν τη δουλειά τους είναι γυναίκες.

Οι μητέρες από καιρό αναλάμβαναν την κύρια φροντίδα των παιδιών τους και παρόλο που περισσότερες μαμάδες εργάζονται έξω από το σπίτι και οι πατέρες ασχολούνται περισσότερο με τη ζωή των παιδιών τους από ποτέ, οι μητέρες εξακολουθούν να επωμίζονται την πλειοψηφία των γονικών υποχρεώσεων.

Με εννέα στα δέκα παιδιά εκτός σχολείου και τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς, οι μαμάδες είναι πιθανό να αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι, ακόμη και αν, και πότε, η δουλειά τους ξαναρχίσει.

Ιστορικά, ακόμη και σε μη πανδημικούς καιρούς, οι μαμάδες καταλήγουν να προσαρμόζουν τις δουλειές τους για χάρη των οικογενειών τους και όχι οι μπαμπάδες, αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Περισσότερες γυναίκες στην εξουσία

Τώρα, αναμφισβήτητα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε περισσότερες μητέρες σε θέσεις εξουσίας, αναφέρει η αρθρογράφος.

Αν ήταν περισσότερες μητέρες στην εξουσία, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και άλλοι ηγέτες θα ήξεραν ότι το να ανοίξεις τη χώρα χωρίς να ανοίξεις σχολεία και παιδικές μέριμνες σημαίνει να βγάλεις εκατομμύρια γυναίκες από τη δουλειά.

Σημαίνει επίσης να επιβαρύνουμε τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος – ειδικά τις μαύρες οικογένειες και τις οικογένειες χρώματος, οι οποίες ήδη επηρεάζονται δυσανάλογα από τον κοροναϊό – και θα συνεχίσουν να βλάπτουν την ψυχική υγεία των γονέων, οι οποίοι φέρεται να αντιμετωπίζουν αϋπνία, άγχος, άγχος, κατάθλιψη, θυμός, συναισθηματική εξάντληση και συμπτώματα PTSD ως αποτέλεσμα της καραντίνας και των συνεπειών της.

Γράψτε το σχόλιό σας