Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παπούτσια του Τζόρνταν, η δημοπρασία και τα 150 χιλιάδες δολάρια

Τα παπούτσια του Τζόρνταν, η δημοπρασία και τα 150 χιλιάδες δολάρια

Ο χαμός με το The Last Dance θα φέρει ένα τεράστιο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό ενός συλλέκτη εκθεμάτων τέχνης.

Ολοι κινούμαστε σε ρυθμούς The Last Dance. Οτιδήποτε έχει σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν είναι στην επικαιρότητα. Πράγματα που έχουν άμεση σχέση με τον ΜJ αποκτούν τεράστια αξία, ειδικά αν προέρχονται από την εποχή που μεσουρανούσε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ένα ζευγάρι παπούτσια του… αέρινου αναμένεται να πουληθούν περίπου 150 χιλιάδες δολάρια! Ναι καλά διαβάσατε.

Η ιστορία πηγαίνει κάπως πίσω, κοντά στο 1985. Περίπου όταν και τα παπούτσια της Nike είχαν σχεδιαστεί και φορεθεί από τον Τζόρνταν, τα οποία μετέπειτα υπέγραψε.

Το ζευγάρι ανήκει στον συλλέκτη τέχνης, Τζόρνταν Γκέλερ, ιδρυτή του  Shoezeum Sneaker Museum, το οποίο στο παρελθόν τα είχε εκθέσει προς το κοινό και στο Λας Βέγκας. Ένα… έκθεμα που τότε ανάγκαζε τον κόσμο να συρρέει στο Λας Βέγκας για να τα δει από κοντά.

Στο τώρα όμως, ο Γκέλερ αποφάσισε να προχωρήσει μέσω της Sotheby’sστην δημοπρασία των παπουτσιών. Πρόκειται για μια βρετανική αμερικανική πολυεθνική εταιρεία με έδρα στη Νέα Υόρκη. Ένας από τους μεγαλύτερους brokers στον κόσμο καλών και διακοσμητικών έργων τέχνης, κοσμημάτων, ακινήτων και συλλεκτικών αντικειμένων.

Η δημοπρασία θα κλείσει στις 17 Μαΐου και λέγεται ότι το ποσό που μπορεί να μαζευτεί μπορεί να φτάσει από 100 έως και 150 χιλιάδες δολάρια.

Η Sotheby’s τον τελευταίο χρόνο έχει επικεντρωθεί στο να ασχολείται αποκλειστικά με δημοπρασίες  sneakers. Μάλιστα πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ πουλώντας  437,500 δολάρια ένα ζευγάρι Nike του 1972 που ήταν γνωστό και ως «Moon Shoe» ή στα ελληνικά «Παπούτσι του φεγγαριού» (σ.σ. το πέλμα του παπουτσιού έμοιαζε με εκείνο των… αστροναυτών, για αυτό και φεγγάρι, και πρόκειται για άκρως συλλεκτικό κομμάτι το οποίο φτιάχτηκε δια χειρός Γκέοφ Χόλιστερ και φορούσε στις Ολυμπιακές δοκιμές του το 1972 ο Μαραθωνιοδρόμος, Μπρους Μόρτενσον).

Σχετικά με τα παπούτσια που θα μπουν στην δημοπρασία πρόκειται για τα κλασικά άσπρο μαύρο και κόκκινα Air Jordan 1, που έχουν κόκκινα κορδόνια, έχουν σχεδιαστεί για τον Τζόρνταν και είναι ξεκάθαρη η χρήση του από αυτόν επάνω τους. Οπως και όλα τα παπούτσια που φορούσε, έχουν δυσανάλογο μέγεθος αφού το αριστερό είναι νούμερο 13 και το δεξί 13,5 όπως τονίζουν από την Sotheby’s.

Η δημοπρασία συνέπεσε επάνω στην 35η επέτειο των Air Jordan, με τον Γκέλερ από την μεριά του να τονίζει πως: «Με όλο τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από τον Μάικλ Τζόρνταν και το The Last Dance, η γυναίκα μου και εγώ αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα τα παπούτσια αυτά να βρουν νέο σπίτι».

Και σίγουρα ο Γκέλερ άδραξε την ευκαιρία να γεμίσει με μερικές χιλιάδες ευρώ τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024