Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ομολογία αποτυχίας του σουηδικού μοντέλου - Θέρισε ο ιός τους ηλικιωμένους

Κοροναϊός : Ομολογία αποτυχίας του σουηδικού μοντέλου – Θέρισε ο ιός τους ηλικιωμένους

Η Σουηδία λέει πως η «ανοσία της αγέλης», δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική, όμως οι ιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αυξανόμενο επίπεδο ανοσίας θα επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Στην ομολογία ότι το σουηδικό μοντέλο απέτυχε, σε ότι αφορά στην προστασία των ηλικιωμένων από τον κοροναϊό, προχώρησε η πρέσβειρα της Σουηδίας στις ΗΠΑ.

Η Karin Ulrika Olofsdotter δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό. Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κοροναϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά η πρέσβης.

Η Σουηδία απαγόρευσε τις  επισκέψεις σε γηροκομεία, ως έναν από τους λίγους περιορισμούς της και αφού προηγήθηκε η παραδοχή από τον κορυφαίο ιολόγο της χώρας, Anders Tegnell, ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε χθες τις 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε χαρακτηρίσει «τρομερά μεγάλο αριθμό». Μόνο χθες η χώρα είχε 99 νέους θανάτους και 705 νέα κρούσματα φτάνοντας τα 24.623.

Η πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον ρωτήθηκε για τη στρατηγική της Σουηδίας σε συνέντευξη στο Fox News.

Περιγράφοντας τους λίγους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Σουηδία, είπε: «Υποστηρίζουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση. Ατομα ηλικίας άνω των 70 ετών πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους.

Έχουμε ρυθμίσει τα πράγματα έτσι ώστε να απαγορεύεται πλέον η επίσκεψη σε γηροκομεία. Εκεί δυστυχώς έχουμε δει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κοροναϊό.

Το 90% των 3.000 ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών.  Αυτό είναι φυσικά μια μεγάλη αποτυχία  και είναι κάτι που δουλεύουμε», είπε.

Ανοσία της αγέλης

Η Σουηδία υποστηρίζει ότι ένα lockdown θα ήταν ανώφελο καθώς δεν θα απέτρεπε τους θανάτους των  ηλικιωμένων. Ο Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους της Σουηδίας συμβαίνουν σε γηροκομεία.

Μπαρ και εστιατόρια έχουν παραμείνει ανοιχτά,  ενώ τα  σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν. Η χώρα αντιμετώπισε κριτική επειδή το ποσοστό των περιπτώσεων και των θανάτων της είναι υψηλότερο από τη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της χώρας στις ΗΠΑ, περίπου το 25% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη πιστεύεται ότι έχουν ανοσία από την ασθένεια. Ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό είχε αυξηθεί από το 10% πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μελέτη για τον υπολογισμό του αριθμού για ολόκληρη τη Σουηδία.

Η Στοκχόλμη συγκεντρώνει περίπου 9.000 κρούσματα κοροναϊού, από το σύνολο των 24.623 περιπτώσεων, που θεωρούνται αναπάντεχα πολλές σε μια χώρα όπου ορισμένες περιοχές είναι πολύ απομακρυσμένες.

Η Σουηδία λέει πως η «ανοσία της αγέλης», δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική, όμως οι ιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αυξανόμενο επίπεδο ανοσίας θα επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Πηγή: Daily Mail

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024