Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο - Τραμπ και Πενς εξετάστηκαν για κοροναϊό

Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο – Τραμπ και Πενς εξετάστηκαν για κοροναϊό

Τραμπ και Πενς υπεβλήθησαν στο τεστ, καθώς ένας στρατιωτικός που εργάζεται στην πανεπιστημιούπολη εντός του Λευκού Οίκου βάση είχε νοσήσει, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο επιτελείο τους

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες ο Λευκός Οίκος, καθώς ένας από τους προσωπικούς μπάτλερ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Αμέσως, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υπεβλήθησαν σε τεστ διάγνωσης του κοροναϊού και βρέθηκαν αρνητικοί.

Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος «παραμένουν σε καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά στην υγεία τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλεϊ, σε δήλωσή του.

Η ταυτότητα του κρούσματος

Το CNN ανέφερε ότι ο στρατιωτικός ήταν μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρετεί ως υπάλληλος στην κατοικία του Λευκού Οίκου, υποδηλώνοντας πιθανή στενή επαφή με τον πρόεδρο ή την οικογένειά του. Τα μέλη της υπηρεσίας που αναφέρονται λεπτομερώς στον Λευκό Οίκο παρέχουν μια σειρά από οικιακές λειτουργίες, όπως υπηρεσία φαγητού, φιλοξενία και ιατρική υποστήριξη.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που εργάζεται στο Λευκό Οίκο και έχει διαγνωστεί θετικό στον κοροναϊό. Είχε προηγηθεί μέλος από το προσωπικό του Μάικ Πενς, ο οποίος νόσησε τον Μάρτιο και ανέρρωσε πλήρως.

Η αντίδραση του Τραμπ

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο Ντόναλντ Τραμπ αναστατώθηκε, είπε μια πηγή στο CNN, και στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος εξετάστηκε από τον γιατρό του Λευκού Οίκου.

Σε δήλωση, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αναφορά του CNN ότι ένας από τους υπαλλήλους του προέδρου βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Πρόσφατα ειδοποιήσαμε από την Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου επειδή ένα μέλος του Στρατιωτικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών, που εργάζεται στην πανεπιστημιούπολη του Λευκού Οίκου, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος από τότε έχουν κάνει τεστ που βρέθηκαν αρνητικά στον ιό και παραμένουν σε καλή κατάσταση» προστίθεται.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024