Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα «μασάει» ο Πομπέο: Δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν

Τα «μασάει» ο Πομπέο: Δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν

«Δεν έχουμε τη βεβαιότητα, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι προήλθε από εργαστήριο» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Αυτές οι δηλώσεις μπορούν και οι δύο να είναι αληθινές. Έχω κάνει και τις δύο»

Οι ΗΠΑ δεν έχουν τη βεβαιότητα ότι ο νέος κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν, αλλά διαθέτουν σημαντικές ενδείξεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μάικ Πομπέο.

«Δεν έχουμε τη βεβαιότητα, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι προήλθε από εργαστήριο» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Αυτές οι δηλώσεις μπορούν και οι δύο να είναι αληθινές. Έχω κάνει και τις δύο».

Την Κυριακή, ο Πομπέο είπε ότι είχε «τεράστιες αποδείξεις» ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν, ωθώντας την Κίνα να του ζητήσει να αποκαλύψει τα στοιχεία πίσω για τον ισχυρισμό του.

Αντικρουόμενες απόψεις

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις διαφόρων υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις ΗΠΑ, που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ασυναρτησία μεταξύ τους.

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι έχει στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει πως η επιδημία προήλθε από το εργαστήριο, την ώρα που ο Μάικ Πομπέο διαβεβαίωνε ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τελικά ότι υπάρχουν «τεράστιες αποδείξεις ότι προήλθε από εκεί», χωρίς εντούτοις να τις παρουσιάσει δημοσίως.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν πως δεν μπόρεσαν να καθορίσουν σε αυτή τη φάση εάν η πανδημία ήταν «αποτέλεσμα ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Ουχάν».

Και ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, ο γιατρός Άνθονι Φάουτσι εκτιμά πως ο ιός «εξελίχθηκε στη φύση» προτού στη συνέχεια παραβιάσει «τα όρια των ειδών».

Οι επικριτές της διοίκησης Τραμπ πιστεύουν ότι επιδιώκει να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την αργή ανταπόκριση των ΗΠΑ στην επιδημία.

Ενόχληση Πομπέο

«Επιτρέψτε μου να βάλω ένα τέλος σε αυτό. Η προσπάθειά σας να βρείτε απλά, να περνάτε ολόκληρη τη ζωή σας επιχειρώντας να σπέρνετε μια κάποια διχόνοια μεταξύ αμερικανών αξιωματούχων… είναι απλά εσφαλμένη» είπε σε μια δημοσιογράφο, καλύπτοντάς την πολλές φορές με τη φωνή του.

«Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις είναι απόλυτα συνεπής. Κάθε μία από αυτές. Τοποθετήστε τη μία δίπλα στην άλλη, δεν υπάρχει διαχωρισμός. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή απάντηση. Όλοι προσπαθούμε να το κάνουμε με σαφήνεια. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα βεβαιότητας σε διαφορετικά επίπεδα» επισήμανε.

«Δεν έχουμε τη βεβαιότητα και υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προήλθε από το εργαστήριο. Αυτές οι δηλώσεις μπορούν να είναι και οι δύο πραγματικές».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024