Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραδοχή Τζόνσον για έλλειψη διαγνωστικών τεστ - Από Δευτέρα σε ισχύ η άρση μέτρων

Παραδοχή Τζόνσον για έλλειψη διαγνωστικών τεστ – Από Δευτέρα σε ισχύ η άρση μέτρων

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εκθέσει λεπτομερώς το σχέδιό της για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού την Κυριακή, με την ελπίδα τα μέτρα αυτά να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μια ημέρα αργότερα

Στην παραδοχή πως η ποσότητα των διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσε να να διενεργεί στην αρχή της πανδημίας ήταν χαμηλότερη της ζήτησης προχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς, κατά την πρώτη εμφάνισή του μετά την περιπέτεια της υγείας, στη Βουλή των Κοινοτήτων από το νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, γιατί η κυβέρνηση παράτησε στα μέσα Μαρτίου το πρόγραμμα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων στην κοινότητα, ισχυρίστηκε πως η δυνατότητα για τεστ «δεν ήταν χρήσιμη ή σχετική».

Αυτό, ωστόσο, έχει αλλάξει τώρα, καθώς υπάρχει δυνατότητα για διενέργεια περίπου 100.000 τεστ την ημέρα και ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων.

Παράλληλα, ο Τζόνσον έθεσε ως στόχο τη διενέργεια 200.000 διαγνωστικών τεστ την ημέρα έως το τέλος Μαΐου.

 Την Κυριακή ανακοινώνει τα σχέδια χαλάρωσης

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του θα εκθέσει λεπτομερώς το σχέδιό της για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού την Κυριακή, με την ελπίδα τα μέτρα αυτά να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μια ημέρα αργότερα.

«Φυσικά και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λόγος γι’ αυτό (για την ανακοίνωση του σχεδίου την Κυριακή) είναι πολύ απλός, ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως τα δεδομένα που διαθέτουμε θα στηρίζουν την ικανότητά μας να το πράξουμε, αλλά αυτά τα δεδομένα θα αλλάζουν συνέχεια μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Αν θα είμαστε σε θέση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή κάποιων από αυτά τα μέτρα τη Δευτέρα» πρόσθεσε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024