Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Γιονγκ Ουν : Οργιάζουν οι φήμες περί... σωσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν : Οργιάζουν οι φήμες περί… σωσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Τελειωμό δεν έχουν οι φήμες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την κατάσταση της υγείας του είτε αυτός είναι εξαφανισμένος, είτε... εμφανίζεται δημόσια

Τελειωμό δεν έχουν οι φήμες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την κατάσταση της υγείας του είτε αυτός είναι εξαφανισμένος, είτε… εμφανίζεται δημόσια.

Μετά το «θρίλερ» για το αν είναι ζωντανός, ετοιμοθάνατος, ή ακόμα και νεκρός, το οποίο έλαβε τέλος με τη εμφάνισή του ύστερα από 20 μέρες φημών, ένας… νέος γύρος παραφιλολογίας και θεωριών συνωμοσίας ξεκίνησε στο διαδίκτυο.

Κάνοντας λοιπόν ζουμ στο φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στην δημοσιότητα, υπάρχουν… αρκετοί που υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αλλά κάποιος σωσίας του. Μάλιστα, ήδη οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media εντοπίζουν τις…διαφορές στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Τα… μάτια, η μύτη, τα μαλλιά, τα δόντια είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Κιμ, τα οποία μπαίνουν στο στόχαστρο πολλών «ερευνητών» και ρίχνουν λάδι στις… φήμες ότι δεν ήταν αυτός στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση αλλά ένας σωσίας του.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και το σενάριο, οι φωτογραφίες να έχουν απλά «πειραχτεί».

Είναι ο αληθινός;

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τζένιφερ Τζενγκ ήταν η πρώτη που επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο «εκδοχές» του Κιμ, επισημαίνοντας διαφορές στα δόντια και τα αυτιά.

«Είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν που εμφανίστηκε την 1η Μαΐου ο αληθινός;» διερωτήθηκε στο Twitter.

Η επανεμφάνιση και το περίεργο σημάδι στο χέρι

Το περασμένο Σάββατο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν από τα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, που τελέστηκαν την Παρασκευή στην πόλη Σάντσον, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Στις φωτογραφίες ο κληρονομικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας κόβει ευδιάθετος την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι που επισημαίνουν το γεγονός πως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των παραπάνω φωτογραφιών.

Από την πλευρά της η  New York Post, μάλιστα, με δημοσίευμά της επιμένει πως ο Κιμ είχε, όντως, πρόβλημα στην καρδιά, αφού στις πρόσφατες φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εργοστασίου λιπασμάτων παρατηρείται ένα σημάδι στο δεξί χέρι.

Αμερικανός γιατρός δήλωσε στην ιστοσελίδα NK News πως το σημάδι θα μπορούσε να σημαίνει παρακέντηση της δεξιάς κερκιδικής αρτηρίας.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024