Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικό στα Ανώγεια: «Φρούριο» το δικαστήριο – Στο εδώλιο με αλεξίσφαιρο και μάσκα ο κατηγορούμενος

Φονικό στα Ανώγεια: «Φρούριο» το δικαστήριο – Στο εδώλιο με αλεξίσφαιρο και μάσκα ο κατηγορούμενος

Ο 29χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου αλλά και τον τραυματισμό ενός περαστικού.

Έφτασε η ώρα της απολογίας του 29χρονου, καθώς στις 12 ο κατηγορούμενος βρέθηκε και πάλι ενώπιον του εισαγγελέα, τη στιγμή που η περιοχή γύρω από το δικαστήριο είναι «αστακός».

Ενώπιον του εισαγγελέα καταθέτει αυτήν την ώρα ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται για το φονικό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Ανώγεια και στοίχισε τη ζωή του πατέρα του και στον 30χρονο κτηνοτρόφο.

Ο 29χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου αλλά και τον τραυματισμό ενός περαστικού.

Όπως ήδη έχει πει στην ομολογία του, ο 29χρονος «άδειασε» το πιστόλι του πάνω στον Γ.Ξ μετά που είδε νεκρό τον πατέρα του.

Στα δικαστήρια Ρεθύμνου έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί αρκετά μέλη της οικογένειας Καλομοίρη, ενώ όπως μεταφέρει το cretapost, υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων. Ο 29χρονος θα φορά, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του στα δικαστήρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κοροναϊό.

Ερωτηματικά από την κατάθεση του περαστικού που τραυματίστηκε

Η κατάθεση του άντρα που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα και τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής δεν έδωσε φως  στην υπόθεση. Παρότι αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κτηνοτρόφος και συγχωριανός των εμπλεκομένων προσπάθησε να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη σύγκρουση των δύο αντρών, εκείνος υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα από όλα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Είμαι κτηνοτρόφος και μένω μόνιμα στα Ανώγεια. Το βράδυ του Σαββάτου δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα έκανα βόλτα στο χωριό των Ανωγείων με το αυτοκίνητό μου. Ενώ βρισκόμουν στο Περαχώρι είδα μία αναμπουμπούλα από άτομα και σταμάτησα να δω τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι και πλησίασα άκουσα πυροβολισμό και ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο.

Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο φορείο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνω ποιος έκανε τι. Παρέμεινα στο κέντρο υγείας 1-1 ώρες και στη συνέχεια με έφερε ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου βρίσκομαι στο Χειρουργικό Τμήμα των Επείγονταν Περιστατικών”.

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό απάντησε ότι «ναι τους ξέρω, καθώς είναι συγχωριανοί μου. Δεν έχω με κανέναν συγγενική σχέση, ούτε κάνω με κάποιον κολλητή παρέα. Τους γνωρίζω απλά, καθώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Δεν γνωρίζω εάν είχαν διαφορές μεταξύ τους, ούτε εάν είχε συμβεί κάποιο επεισόδιο άλλο μεταξύ τους.

Το μόνο που μπορώ να πω για το περιστατικό είναι ότι υπήρχε κόσμος πολύς στο Περιχώρι και ότι σταμάτησα να τι συμβαίνει. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε και άκουσα έναν πυροβολισμού και μετά έπεσα κάτω. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος ήταν στο σημείο αλλά εκεί που έγινε το περιστατικό βρίσκονται τα σπίτια και των δύο συγχωριανών μου».

 «Η ζωή μου είναι πια κόλαση» – Τι δήλωσε ο 29χρονος κατηγορούμενος

Από την άλλη πλευρά διαφορετικές εκδοχές για το διπλό φονικό στα Ανώγεια το βράδυ του Σαββάτου δίνουν οι δύο εμπλεκόμενες οικογένειες.

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία δράστης δηλώνει μέσα από το κρατητήριο ότι η ζωή του είναι μία κόλαση.

Μέσα από τα κρατητήρια ο 29χρονος καθ’ ομολογία δράστης και γιος ενός από τα θύματα, του Λευτέρη Καλομοίρη, αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 τις σκέψεις του. «Η ζωή μου είναι πια κόλαση», είπε. «Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα».

Οι συγγενείς του άλλου θύματος, του Γ.Ξ,  επιμένουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που, τελικά, σκότωσε τον 30χρονο.

Οι δύο οικογένειες αναμένουν τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τις βαλλιστικές.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024