Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια : Η Ελληνίδα ερευνήτρια και η έρευνα - «μαϊμού»

Απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια : Η Ελληνίδα ερευνήτρια και η έρευνα – «μαϊμού»

Το ερευνητικό έργο υποτίθεται ότι θα περιελάμβανε ένα δίκτυο με περισσότερους από 40 επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο.

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση απάτης που αφορά  Ελληνίδα επιστήμονα η οποία οργάνωσε μια διεθνή επιστημονική έρευνα για να αποσπάσει 1,1 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χορήγησε 1,1 εκατ. ευρώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού έργου που θα διηύθυνε η νεαρή επιστήμονας, της οποίας ο πατέρας εργαζόταν στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Το ερευνητικό έργο υποτίθεται ότι θα περιελάμβανε ένα δίκτυο με περισσότερους από 40 επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο.

Την απάτη αποκάλυψε η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), όταν υπέπεσε στην αντίληψή της ο περίεργος τρόπος με τον οποίον καταβάλλονταν οι πληρωμές για τους διεθνείς ερευνητές. Οι επιταγές εκδίδονταν στο όνομα μεμονωμένων ερευνητών, αλλά στη συνέχεια κατατίθεντο σε τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλούς δικαιούχους. Οι υποψίες αυξήθηκαν όταν προέκυψε ότι οι επιταγές κατατέθηκαν προσωπικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς από την επικεφαλής Ελληνίδα επιστήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ερευνήτρια θεωρείται από τις νεαρότερες και χαρακτηρίζεται ως δραστήρια και λαμπρό παράδειγμα νέου επιστήμονα. Είναι κόρη καθηγητή πανεπιστημίου εκτός Αθηνών και είχε προκαλέσει αίσθηση που προτίμησε την Ελλάδα παρά κάποιο ξένο Πανεπιστήμιο.

Η έρευνα της OLAF

Η OLAF ήρθε σε επαφή με ορισμένους από τους διεθνείς ερευνητές που υποτίθεται ότι συμμετείχαν στο ερευνητικό έργο και αποδείχθηκε ότι κανείς τους δεν γνώριζε ότι το όνομά του ήταν συνδεδεμένο με το έργο, ενώ είχαν πλήρη άγνοια για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ανοιχτεί στο όνομά τους.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και η OLAF προτείνει την ανάκτηση του ποσού των 190.000 ευρώ – ποσό που αντιστοιχούσε σε ψευδείς πληρωμές διεθνών ερευνητών – ενώ συστήνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ελλάδας να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες κατά των εμπλεκομένων.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024