Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άδειες καρέκλες στο Σύνταγμα: Διαμαρτυρία για την εστίαση

Άδειες καρέκλες στο Σύνταγμα: Διαμαρτυρία για την εστίαση

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση διαμαρτύρονται για την κατάσταση στον κλάδο και ζητούν εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση δηλώνουν το απόγευμα της Τετάρτης οι επαγγελματίες του χώρου με πρωτότυπη διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα και σε άλλες 50 πόλεις της χώρας.

Το Σύνταγμα γέμισε με 200 άδειες καρέκλες που είχαν πάνω τους χάρτινες ταμπέλες τα αιτήματα του κλάδου, όπως η επιδότηση ενοικίου στο 100%, η μείωση ΦΠΑ στο 6%, η μείωση 50% στα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2020 και πολλά άλλα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) για την Τετάρτη στις 20:00 στο Σύνταγμα, έπειτα από πανευρωπαϊκό κάλεσμα.

Παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιείται και στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου έχουν τοποθετηθεί τραπέζια και καρέκλες με τον τρόπο που πρέπει για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζητούν μείωση του ΦΠΑ κι ένα επίδομα εκκίνησης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ

«Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου.

Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα, επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες ζητώντας βιώσιμες λύσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.

Μάλιστα, έχουν στρώσει τραπέζι με φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».

1.000 άδειες καρέκλες στην Πάτρα

Με τη συμβολική ανάπτυξη 1.000 άδειων καρεκλών στην πλατεία Γεωργίου, στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αναψυχής της Πάτρας, παίρνουν ενεργά μέρος στη πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 30 σύλλογοι.

Στόχος να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως ο κλάδος μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19 καταρρέει και χρειάζεται στήριξη.

Αυτό, με ό,τι συνεπάγεται τόσο σε προσωπικό επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αγοράς, με όλες τις προεκτάσεις ως προς το ανθρώπινο δυναμικό – ιδιοκτήτες και χιλιάδες εργαζόμενους καθώς και εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις δορυφόρους στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειές για την οικονομία.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024