Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει ο Τραμπ: Θα δώσουμε στοιχεία για την προέλευση του κοροναϊού

Επιμένει ο Τραμπ: Θα δώσουμε στοιχεία για την προέλευση του κοροναϊού

Ακόμη και μετά το «άδειασμα» του κορυφαίου αμερικανού επιδημιολόγου, Άντονι Φάουτσι, ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα δώσουν στη δημοσιότητα σύντομα νέα στοιχεία σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού

Στην άποψη πως ο νέος κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας επιμένει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζοντας την αντικινεζική ρητορική του.

Ακόμη και μετά το «άδειασμα» του κορυφαίου αμερικανού επιδημιολόγου, Άντονι Φάουτσι, ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα δώσουν στη δημοσιότητα σύντομα νέα στοιχεία σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού.

Τα πρώτα κρούσματα του ιού συνδέθηκαν με μια αγορά τροφίμων στην πόλη Ουχάν, στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο ο επικεφαλής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ απέρριψε ως θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κοροναϊός προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από την Washington Post υποστηρίζουν ότι αμερικανοί διπλωμάτες έστειλαν δύο προειδοποιήσεις στην Ουάσινγκτον σχετικά με μια κινεζική ερευνητική εγκατάσταση, λόγω φόβων ότι η έρευνα του ινστιτούτου για τους κοροναϊούς από νυχτερίδες θα μπορούσε να διακινδυνεύσει μια νέα πανδημία τύπου Sars.

Η Κίνα πάντως απορρίπτει την θέση αυτή και επέκρινε την απάντηση των ΗΠΑ.

Τι είπε για τη Βενεζουέλα

Αναφορικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου σύμφωνα με τον Νικολάς Μαδούρο, δύο αμερικανοί υπήκοοι που είναι σωματοφύλακες του Τραμπ συνελήφθησαν την Κυριακή κατά την απόπειρα θαλάσσιας εισβολής στη χώρα, ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση».

«Μόλις μάθαμε για αυτήν την είδηση. Ό,τι και αν είναι, θα σας ενημερώσουμε. Δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024