Με αφορμή τις διαφορετικές εκτιμήσεις που έχει καταθέσει για την ύφεση η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πορεύεται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, παίζοντας στα ζάρια το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας»

«Αναποτελεσματική και λανθασμένη» χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική «για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας κατάφερε να αλλάξει τρεις φορές» την εκτίμησή της για το μέγεθος της ύφεσης.

Πορεύεται χωρίς σχεδιασμό

«Έτσι, ενώ εντός Ελλάδας ο κ. Σταϊκούρας προέβλεψε ύφεση 4,7%, η εκτίμηση που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για ύφεση 7,9! Χθες, σε συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης προσέθεσε ότι «η εκτίμηση αλλάζει», αλλά «αυτό που δεν αλλάζει είναι η αναποτελεσματική και λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είναι πλέον εμφανές πως η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, παίζοντας στα ζάρια το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας».

Καταστροφική

«Η αδράνεια της κυβέρνησης και η έλλειψη σχεδίου είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους και εν τέλει για το σύνολο της οικονομίας», σημείωσε, τονίζοντας ότι «υπάρχει όμως και άλλος δρόμος!».

«Με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας, στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανέργους και τους αδύναμους, ενισχύσεις για τους πολλούς και τις πολλές που φοβούνται για τη δουλειά και το μέλλον τους. Υπάρχει τρόπος να Μείνουμε Όρθιοι!», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr