Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος : Η κρίση είναι ευκαιρία για τη ΝΔ να διαλύσει τη μεσαία ταξη

Τσακαλώτος : Η κρίση είναι ευκαιρία για τη ΝΔ να διαλύσει τη μεσαία ταξη

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Ε. Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι αξιοποιεί την κρίση για να διαλύσει τη μεσαία τάξη και επισημαίνει ότι το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ «μας άφησε χρόνους»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορώντας την ότι αξιοποιεί την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για να διαλύσει τη μεσαία τάξη.

Μας άφησε χρόνους

Ο τομεάρχης Οικονομικών και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΝΔ έχει εγκαταλείψει το προεκλογικό αφήγημά της για τη μεσαία τάξη.

«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Κάνει αναφορές στις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για τις διαφορετικές εκτιμήσεις στην επερχόμενη ύφεση και επισημαίνει ότι η θέση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Ζαβού πως η ρευστότητα δεν θα κατευθυνθεί σε επιχειρήσεις «ζόμπι ή μπαταχτσήδες» θα οδηγήσει στην εξόντωση από την αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΝΔ εσωτερικού και ΝΔ εξωτερικού για την ύφεση

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook έχει ως εξής:

«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους.

Χθες σε συνέντευξη του στο CNN ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%.

Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και την Δευτέρα φτάνουν στο 10%, αγχώνομαι που θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο.

Όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η ΝΔ Εσωτερικού, η ΝΔ εξωτερικού και η ΝΔ πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που λέει. Στην Ελλάδα λέει 4.7%, στην Ευρώπη λέει 7.9% στις ΗΠΑ λέει 10%. Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Όμως η ύφεση δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί.

Και κάτι ακόμα.

Ζόμπι και μπαταχτσήδες

Την Κυριακή η καθημερινή είχε κύριο άρθρο «όχι στα ζόμπι» αναφερόμενη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη.

Χθες ο κ. Σταϊκούρας στην ερώτηση για την μεσαία τάξη δεν απάντησε σε τίποτα. Μάλιστα όταν του είπα ότι τα μέτρα που παίρνει, αυτά που δεν προκαλούν χρέη στους πολίτες και δεν μεταθέτουν υποχρεώσεις, είναι μόλις 6 δις, σώπασε.

Όμως ο υφυπουργός κ. Ζαββός ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός. Μίλησε για ανακατατάξεις. Είπε ότι «η παρεχόμενη ρευστότητα δεν θα κατευθυνθεί ούτε σε επιχειρήσεις – ζόμπι, ούτε σε μπαταχτσήδες, που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην ανταγωνιστικότητα»

Η ΝΔ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης. Πλέον το λέει ανοιχτά.

Το ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για την ΝΔ θεωρούνται πλέον «ζόμπι» και «μπαταχτσηδες» που πρέπει να εξοντωθούν, δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024