Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταγγέλει τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Συνεχίστηκε  σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία είχε διακοπεί λόγω του κοροναϊού.

Η δίκη ξαναρχίζει εξαιτίας της επικείμενης λήξης του 18μηνου για τον έναν κατηγορούμενο, που συμπληρώνεται στις 4 Ιουνίου.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταγγέλλει τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Η εκφώνηση των ενόρκων έγινε στο προαύλιο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης «η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τμ χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δηλαδή 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά από την δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα».

Συνεχίζει λέγοντας πως «το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω απο δικαστική αίθουσα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr