Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανώγεια: Ανατριχιαστική κατάθεση του 29χρονου - «Άδειασα το όπλο μου πάνω του»

Ανώγεια: Ανατριχιαστική κατάθεση του 29χρονου – «Άδειασα το όπλο μου πάνω του»

Λέπτό προς λεπτό πώς έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε το διπλό φονικό στα Ανώγεια το Σάββατο, ο 29χρονος στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ο Μανώλης Καλομοίρης ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρεκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γ.Ξ. ψάχνοντας τον πατέρα του Καλομοίρη. Όταν ο 29χρονος ρώτησε για ποιο λόγο τον ψάχνει, ο 30χρονος  Γ.Ξ. απάντησε “Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε”.

Ακολούθησε σωματική αντιπαράθεση μεταξύ των ανδρών και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του 30χρονος. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Στη συνέχεια, ο Γ.Ξ. πήγε στο σπίτι του να πάρει το όπλο του.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο διάβα του και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να είπε: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Προσπάθησε να τον σταματήσει – μάλιστα, σύμφωνα με την ιαστροδικαστική έκθεση, ο 63χρονος φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο κάτι που δείχνει ότι ο Γ. Ξ. πριν τον πυροβολήσει τον χτύπησε προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι του. Ο γιος του 63χρονου ήταν εκείνη την ώρα στο μπάνιο.

«Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα»

Όπως αναφέρει ο γιος του Λ. Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

O 29χρόνος, τότε όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, πήρε το όπλο του και βγήκε έξω. «Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Όταν βγήκα στο δρόμο, είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι ήταν. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος κοιτώντας προ τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Τη στιγμή υπέθεσα ότι ο πατέρας μου ήταν νεκρός και θόλωσα» ανέφερε.

Στην συνέχεια άρχισε η «βροχή» των πυροβολισμών. «Άρχισα να πυροβολώ τον Γ. Ξ. πολλές φορές, χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν».

«Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να «είχε σεντόνι», αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος του 29χρονου.

Μάλιστα, από τους πυροβολισμούς χτυπήθηκε στο πόδι και ένας άλλος άνδρας, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο σημείο τυχαία και προσπάθησε να εμποδίσει τη σύγκρουση των δυο ανδρών.

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του 29χρονου

Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται, δήλωσε.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του Γ. Ξ. ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού. Η βαλιστική έκθεση εξάλλου έχει συνταχθεί ενώ παραπέμπεται στην Αθήνα.

Συνολικά από τη συλλογή των καλύκων εντοπίστηκαν 7 από ένα όπλο και 2 στο άλλο.

Παραδόθηκε το όπλο της οικογένειας του Γ.Ξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, παραδόθηκε στο Α.Τ Ανωγείων το όπλο που χρησιμοποίησε ο Γ.Ξ., το βράδυ του φονικού στα Ανώγεια.

Το όπλο θα εξεταστεί την ώρα που και το όπλο του 29χρονου βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024