Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν το ελληνικό ελικόπτερο

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν το ελληνικό ελικόπτερο

Bίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά προσεγγίζουν και παρενοχλούν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βλέπει το φως της δημοσιότητας

Bίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά προσεγγίζουν και παρενοχλούν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η παρενόχληση στο ελικόπτερο σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στα 3.500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες, ενώ στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

Το βίντεο – ντοκουμέντο στο 1:08 λεπτό του ρεπορτάζ:

Ηχηρή απάντηση Παναγιωτόπουλου

Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν βοηθάει καθόλου στην εκτόνωση της έντασης, τόνισε ο υπουργός Άμυνας μετά την προκλητική ενέργεια τουρκικών μαχητικών, προσθέτοντας όμως ότι «δεν πτοούμεθα καθόλου».

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την Κυριακή με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τα φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση από το Φαρμακονήσι:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Φαρμακονησίου, στο πλαίσιο μιας γρήγορης κυριακάτικης περιοδείας, που μας έφερε από το πρωί στις Οινούσσες, στην Παναγία, στο Αγαθονήσι και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι.

» Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.

» Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα.

» Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου.

» Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

ΥΠΕΞ: Μία ακόμα απαράδεκτη τουρκική ενέργεια

Από την πλευρά του, το ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «μία ακόμα απαράδεκτη τουρκική ενέργεια», η οποία και «επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα».

Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του καταδικάζει την «προκλητική παρενόχληση» και καλεί την Τουρκία να «εισέλθει στον 21ο αιώνα. Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο».

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές παραστάσεις, απέναντι στη νέα αυτή πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας που συνεχίζει να κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024