Κινητοποίηση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, με αίτημα την υπογειοποίηση της υπό κατασκευή νέας γραμμής του τρένου, από Ρίον μέχρι την Πάτρα.

Στη διαμαρτυρία, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, συμμετείχαν δεκάδες Πατρινοί, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας, παρατάξεις της της αντιπολίτευσης από την περιφέρεια, καθώς και φορείς και σύλλογοι από την περιοχή των πρώην Βορειοανατολικών κοινοτήτων.

Παρά το γεγονός ότι λόγω κοροναϊού οι συνθήκες δεν ευνοούν τις μαζικές κινητοποιήσεις η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, υπό την τήρηση αποστάσεων και λήψης γενικότερα μέτρων ατομικής προστασίας, ήταν μεγάλη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή, καθώς και στις ηγεσίες των σιδηροδρόμων, για την απόφαση τους να μην υπάρξει υπογειοποίηση.

Ο κ. Πελετίδης έκανε για μία ακόμα φορά σαφές ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία εργολαβία η οποία δεν θα είναι εναρμονισμένη με την υλοποίηση της υπογειοποίησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω, κινήθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και της επιτροπής αγώνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο