Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ian Anderson αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή

Ο Ian Anderson αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή

Για τον Ian Anderson των Jethro Tull οι προσωπικές επιλογές είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά για το μέλλον

Το περιοδικό Rolling Stone, με αφορμή την έκδοση του τεύχους «Climate Crisis», ζήτησε από καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να απευθύνουν μηνύματα για το τι αυτοί, οι κυβερνήσεις τους και ο καθένας από μας μπορούν να κάνουν για να αντισταθούν στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ian Anderson των Jethro Tull ανταποκρίθηκε.

«Αν το σκεφτούμε, πρόκειται για ένα πολύ αλληλένδετο ζήτημα, ειδικά στο περιβάλλον του σημερινού κόσμου εν μέσω μια πραγματικής κρίσης πανδημίας. Τα πάντα εξαρτώνται από όλα τα άλλα» λέει ο Anderson.

Δείχνει με το δάχτυλο τον βασικό υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή: η εξάρτηση της κοινωνίας από τα ταξίδια και τα ορυκτά καύσιμα.

Και για να αντισταθμίσει τη δική του εξάρτηση από τα ταξίδια -παρά το ότι χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα δημόσια μέσα μεταφοράς- φυτεύει δεκάδες χιλιάδες δέντρα. Περίπου 40.000, συνολικά, στη φάρμα του στη νοτιοανατολική Αγγλία (30.000, πριν 15 χρόνια και άλλα 10.000, πέρυσι).

«Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ταξιδεύουμε τόσο όσο ταξιδεύαμε στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε σε προσωπικό μέσο μεταφοράς. Βλέπετε, εγώ είμαι άνθρωπος των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Δεν έχω καν δίπλωμα οδήγησης. Ταξιδεύω μαζί με πολλούς άλλους» υπογραμμίζει.

Επισημαίνει τον κίνδυνο που ενέχει η χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς κατά τη διάρκεια της κρίσης της νόσου Covid-19, αλλά θεωρεί δεδομένο το ότι η πανδημία μπορεί να φέρει αλλαγή στην παγκόσμια κουλτούρα χρήσης γαιανθράκων.

«Ίσως αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος που κάτι μας διδάσκει. Μας διδάσκει ότι, πιθανά, υπάρχει ένας πιο εύκολος και απλός τρόπος ζωής αν καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από αυτές τις χειροπέδες αυτής της -όπως την αντιλαμβανόμαστε- ανάγκης να ταξιδεύουμε σε εξωτικά μέρη, να χρησιμοποιούμε προσωπικά μέσα μεταφοράς, να καταναλώνουμε τόσο πολύ κρέας» τονίζει.

Για τον Anderson, οι προσωπικές επιλογές είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά για το μέλλον. «Όλα εξαρτώνται από εσάς» καταλήγει.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024