Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Τη χαλάρωση των μέτρων στις 26 Μαΐου στη Βρετανία εξετάζει ο Τζόνσον

Κοροναϊός: Τη χαλάρωση των μέτρων στις 26 Μαΐου στη Βρετανία εξετάζει ο Τζόνσον

Η εφημερίδα «Sun» υποστηρίζει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει οριοθετήσει για τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Η 26η Μαΐου είναι -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sun- η ημερομηνία που έχει αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κοροναϊού.

Όπως όμως αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει μέχρι τότε να έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη ένα λεπτομερές σχέδιο για τη χαλάρωση των μέτρων, δίνοντας το κατάλληλο χρονικό διάστημα σε εταιρείες, εργοστάσια και καταστήματα ώστε να προσαρμοστούν τις απαιτήσεις των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα παραμείνουν σε ισχύ.

Το διάστημα αυτό θα αξιοποιηθεί επίσης, σύμφωνα με τη Sun, ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι είναι ασφαλές να βγει από τα σπίτια του, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Βρετανών θα φοβόταν να επιστρέψει σε έναν πιο ομαλό ρυθμό καθημερινότητας μετά από το μήνυμα «μείνετε σπίτι». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, τα 2/3 των πολιτών έχουν αναπτύξει φοβία λόγω κοροναϊού.

Εκτός φιλοξενία και εστίαση

Η άρση των περιορισμών δεν θα περιλαμβάνει τους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας, που θα μείνουν εκτός. Παράλληλα, θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και τα σχολεία που δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τον Ιούνιο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024