Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι Ιταλοί σταμάτησαν να τραγουδούν

Γιατί οι Ιταλοί σταμάτησαν να τραγουδούν

Είναι πλέον μια χώρα όπου κυριαρχεί η μοναξιά και η κατήφεια, μια χώρα σε κατάθλιψη, όπως την παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ το Skynews.

Η πανδημία άλλαξε κυριολεκτικά τον χαρακτήρα και την ταυτότητα των Ιταλών. Αρκούσαν μόνο δύο μήνες για τη χώρα που έχει συνδέσει την ιστορία της με το τραγούδι, κλασσικό και σύγχρονο, που στο DNA των πολιτών της ήταν η αισιοδοξία, ο θόρυβος, το γέλιο και η διασκέδαση να σιωπήσει.

Είναι πλέον μια χώρα όπου κυριαρχεί η μοναξιά και η κατήφεια, μια χώρα σε κατάθλιψη, όπως την παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ το Skynews.

Στην βαριά τραυματισμένη Ιταλία, ωστόσο υπάρχει ένα χωριό στην Τοσκάνη, το οποίο μάλιστα έχει και κινεζική κοινότητα, που βγήκε σχεδόν αλώβητο από την πανδημία. Πρόκειται για το Πράτο, που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 29 θανάτους. Ο ένας στους πέντε κατοίκους είναι κινέζος.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κοροναϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024