Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πολίτες και εργαζόμενους

Χαρδαλιάς : Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πολίτες και εργαζόμενους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέπτυξε τους τομείς που η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, τόσο για πολίτες ή εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, όταν και θα επιτραπούν οι μετακινήσεις πολιτών και θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους.

Ειδικότερα όπως τόνισε, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί, τα ασανσέρ, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και τα ταξί, στα τμήματα μη συσκευασμένων προϊόντων των σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η σύσταση της πολιτείας είναι να γίνεται χρήση μάσκας προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση ατόμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα».

«Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα.

«Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση και επιφυλακή για τη συνέχεια της πανδημίας στην Ελλάδα.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση:

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024