Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα τρολάρει τις ΗΠΑ: Σπαρταριστό βίντεο - «απάντηση» στον Τραμπ

Η Κίνα τρολάρει τις ΗΠΑ: Σπαρταριστό βίντεο – «απάντηση» στον Τραμπ

Μέσω τρολαρίσματος επιλέγει να απαντήσει στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ η Κίνα, αναφορικά με τις θέσεις του αμερικανού προέδρου για την προέλευση του ιού, αλλά και για τις κατηγορίες ότι απέκρυψε στοιχεία του φονικού ιού

Μέσω τρολαρίσματος επιλέγει να απαντήσει στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ η Κίνα, αναφορικά με τις θέσεις του αμερικανού προέδρου για την προέλευση του ιού, αλλά και για τις κατηγορίες ότι απέκρυψε στοιχεία για τον κοροναϊό.

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία δημοσιοποίησε ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ένας ιός» διακωμωδώντας όλα έχουν συμβεί στην Ουάσινγκτον, που προσωποποιείται με το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Με το βίντεο, το Πεκίνο υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, προειδοποίησε, όμως στην αρχή οι ΗΠΑ αγνοούσαν, πριν αναγκαστούν αλλάξουν στάση. Μάλιστα στο βίντεο με έντονα δηκτικό τρόπο δίνεται έμφαση στις αντικρουόμενες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο ξεκινά με μια φιγούρα, που προσωποποιεί την Κίνα. «Περίεργα κρούσματα πνευμονίας» λέει, με τον ΠΟΥ να απαντά πως «το μήνυμα ελήφθη».

Η στιχομυθία με τις ΗΠΑ

Η Κίνα συνεχίζει: «Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό», με το Άγαλμα της Ελευθερίας να απαντά «Και λοιπόν;». Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης το νοσοκομείο που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην Ουχάν για ασθενείς με κοροναϊό, και διαφωνεί κάθετα με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας κάνοντας λόγο για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όταν η Κίνα σημειώνει ότι ο κοροναϊός έχει διαλύσει το σύστημα Υγείας, οι ΗΠΑ δείχνουν με το δάκτυλο λέγοντας ότι «κοιτάξτε πόσο πίσω είναι η Κίνα». Όταν το Πεκίνο επιμένει ότι ο φονικός ιός σκοτώνει γιατρούς, οι ΗΠΑ μιλούν για «κλασική τριτοκοσμική χώρα».

Στο βίντεο γίνεται και αναφορά στις προβλέψεις του Τραμπ, με την Κίνα να προειδοποιεί ότι ο κοροναϊός μεταφέρεται με τον αέρα και τις ΗΠΑ να θεωρούν ότι «θα εξαφανιστεί μαγικά τον Απρίλιο».

Κι όχι μόνον αυτό, όταν οι ΗΠΑ ομολογούν ότι δεν έκαναν τίποτα από τον Δεκέμβριο, «επειδή ο ΠΟΥ συμφωνεί με την Κίνα του κόβει τη χρηματοδότηση».

Κι αφού επισημάνει τις αντιφάσεις του Τραμπ, που ενώ έλεγε ότι ο κοροναϊός δεν είναι επικίνδυνος, «εκατομμύρια Κινέζοι έχουν πεθάνει», η φιγούρα της Κίνας απαντά: «Αυτό είναι που λατρεύω σ’ εσάς τους Αμερικανούς: τη συνέπειά σας».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024