Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κοροναϊό: Ίσως διαρκέσει για 2 χρόνια

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κοροναϊό: Ίσως διαρκέσει για 2 χρόνια

Ένα δημοσίευμα που προκαλεί σοκ, τη στιγμή που στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που θεσπίστηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας

Ένα δημοσίευμα που προκαλεί σοκ, τη στιγμή που στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που θεσπίστηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, η πανδημία είναι πιθανό να διαρκέσει για δύο χρόνια.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ο φονικός ιός δεν θα ελεγχθεί έως ότου επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης, δηλαδή ανοσία στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Λόγω της ικανότητάς του να μεταδίδεται και από ασυμπτωματικά άτομα ο ιός μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί από τη γρίπη, αιτία των περισσότερων πανδημιών στην πρόσφατη ιστορία, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Οι άνθρωποι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι στην πιο μολυσματική φάση πριν εκδηλώσουν συμπτώματα, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά το lockdown δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του ιού κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αποφασίζουν με προσεκτικές κινήσεις άρση των μέτρων σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και δημόσιους χώρους που ανοίγουν ξανά. Ωστόσο, η πανδημία του κοροναϊού είναι πιθανό να συνεχιστεί σε κύματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν και μετά το 2022, υπογραμμίζει το δημοσίευμα επικαλούμενο επιστήμονες.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους στον σχεδιασμό των μέτρων ότι «αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει σύντομα και ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές περιοδικές επανεμφανίσεις της νόσου τα επόμενα δύο χρόνια» αναφέρουν στην έκθεσή του ο διευθυντής του CIDRAP Michael Osterholm, η Kristen Moore, ο καθηγητής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Tulane John Barry και ο Marc Lipsitch, επιδημιολόγος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Στόχος είναι να υπάρξει εμβόλιο το συντομότερο δυνατό και να είναι διαθέσιμο σε μικρές ποσότητες ήδη από το τρέχον έτος. Ενώ μεγάλες ποσότητες εμβολίου κατά της πανδημίας γρίπης 2009-2010 δεν ήταν διαθέσιμες μόνο μετά την κορύφωση της επιδημίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη ακόμη και σε αυτή την περίπτωση αποφεύχθηκαν 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 500 θάνατοι μόνο στις ΗΠΑ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024