Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κομμωτήρια χωρίς καφέ, κινητά και περιοδικά

Κοροναϊός : Κομμωτήρια χωρίς καφέ, κινητά και περιοδικά

Νέα ήθη φέρνει ο κοροναϊός σε κομμωτήρια και κουρεία

Με ραντεβού, αυστηρά μέτρα προστασίας και λιγότερες παροχές υπηρεσιών θα λειτουργούν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Κομμώτριες, κουρείς και ιδιοκτήτες κομμωτηρίων βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας, ώστε να διαμορφώσουν τους χώρους τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται.

Ήδη τα κομμωτήρια βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα του ωραρίου, του αριθμού των εργαζομένων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων, αλλά και των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα.

Η εποχή του κοροναϊού στα κομμωτήρια

Στην εποχή του κοροναϊού δεν σερβίρετε καφές ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αφαίρεσης της μάσκας από την πλευρά του πελάτη.

Δεν θα υπάρχουν περιοδικά για ξεφύλλισμα αλλά και το κινητό στην τσάντα και όχι στον πάγκο.

Ο πελάτης θα πρέπει να προσέχει πώς προσέρχεται στο κομμωτήρια καθώς δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακούλες από άλλα καταστήματα, παρά μόνο την τσάντα τους με τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες που εκδίδονται από τον κλάδο, θα πραγματοποιούνται μόνο προγραμματισμένα ραντεβού.

Όλοι οι πελάτες θα εισέρχονται στο χώρο φορώντας τις μάσκες που θα φέρουν οι ίδιοι και θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένη θέση που θα έχει οριστεί από τους ιδιοκτήτες τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ο ιδιοκτήτης κουρείου στην Ηλιούπολη, Απόστολος Παπαδημητρίου μίλησε στο in.gr για την νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργεί ο κοροναϊος. «Μια καινούρια εποχή ξεκινά για τους κουρείς. Οι πελάτες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού τα οποία θα είναι ανά μισή ώρα ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για εξαερισμό του χώρου και καθαριότητα των επιφανειών», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου.

Για την προστασία τόσο του πελάτη όσο και του εργαζόμενου ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνει ότι «ο εργαζόμενος θα φοράει μάσκα και γάντια, ενώ ο πελάτης θα φοράει την μάσκα καθώς θα μπαίνει στο κουρείο. Στο χώρο θα υπάρχουν αντισηπτικά για την απολύμανση των χεριών των πελατών».

Έξω από το κουρείο, συνεχίζει ο κ. Παπαδημητρίου, θα υπάρχει τραπεζάκι αναμονής με δύο καρέκλες σε απόσταση δύο μέτρων η μία από την άλλη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024