Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Μένουμε ασφαλείς - «Βαριές» καμπάνες σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Κοροναϊός: Μένουμε ασφαλείς – «Βαριές» καμπάνες σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Σε λίγες ημέρες, η μάσκα προστασίας θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τη φορούν σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό, σε μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και σε κομμωτήρια.

Νέοι κανόνες, νέες συνήθειες και νέος τρόπος ζωής μας περιμένει την «επόμενη μέρα», μόλις αρθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σε λίγες ημέρες, η μάσκα προστασίας θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τη φορούν σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό, σε μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και σε κομμωτήρια.

Μέχρι τη Δευτέρα όμως, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού εξακολουθούν να εφαρμόζονται και μάλιστα με αυστηρότητα.

Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων εν όψει Πρωτομαγιάς

Ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να παραμένουν σπίτια τους μέχρι και τη λήξη των μέτρων, τα οποία θα ισχύσουν ως το ακέραιο μέχρι και την τελευταία μέρα.

Παράλληλα ζήτησε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα να μην πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Την ίδια μέρα, η ΕΛ.ΑΣ έχει προετοιμάσει μεγαλύτερη κινητοποίηση από το Πάσχα υπό τον φόβο για λάθη λίγο πριν το τέλος της καραντίνας.

«Το να βγούμε έξω και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο» ανέφερε ο υφυπουργός, τονίζοντας ωστόσο πως τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς δεν υπάρχει ακόμα ούτε εμβόλιο ούτε αποτελεσματική θεραπεία.

Μέχρι την άρση των μέτρων μένουμε σπίτι

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η κυκλοφορία του ίου μειώθηκε άλλα ο ιός παραμένει.

Μέχρι τις 4 Μαΐου ισχύουν κανονικά τα μέτρα διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός.

Φέτος οι συγκεντρώσεις ανήμερα του εορτασμού «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», γι’ αυτό και ζήτησε να σεβαστούν τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών κι ασθενών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας ενώ επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Πού θα στήσει μπλόκα η ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη θα είναι η τελευταία ουσιαστικά κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ την Πρωτομαγιά, για τον κοροναϊό προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, μεγάλο τμήμα των οποίων καταργείται από τις 4 Μαΐου. Προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του φονικού ιού της τελευταίας στιγμής.

Με το δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες και η «κόπωση» των πολιτών από τη δίμηνη καραντίνα βοηθούν τη μαζική έξοδο προς εξοχικές κατοικίες κι άλλες περιαστικές περιοχές.

Τα σημεία ελέγχου στην Αθήνα, στα διόδια , στις παρακαμπτηρίους καθώς και σε περιφερειακούς δρόμους είναι τα εξής:

-Στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου

-Στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Αγίας Παρασκευής

-Στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου

-Στη συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στο ύψος του Χίλτον

-Στο Ζαππειο

-Στη λεωφόρο Ποσειδώνος

-Στο Τροκαντερό, στο ύψος της Γλυφάδας

-Στη συμβολή των λεωφόρων Βάρης Κορωπίου και Καλύμνου

– Στη γωνία των οδών Πειραιώς και Δωδεκανήσου

-Στο Δημοτικό Θεαττρο του Πειραιά

-Στο Πορθμείο Σαλαμίνος (Παλούκια)

-Στην λεωφόρο Αθηνών

-Στη συμβολή Π. Ράλλη & Κηφισού

-Στις πλατείες Δαβάκη και Καραισκάκη

-Στην έξοδο Αχαρνών προς Λαμία

-Στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων στην Πλατεία Αμερικής

-Κατά μήκος Αττικής οδού και στην έξοδο προς Μαρκόπουλο και προς Κορωπί

-Στη Λ. Κηφισού από Φάληρο έως Μεταμόρφωση

-Στη λεωφόρο Καρέα στο ύψος της Καισαριανή

-Στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης

Ακόμη μπλόκα αναμένονται σε ΚΤΕΛ Λιοσίων, στον Σταθμό Λαρίσης, στην Πλατεια Ομονοίας & Πειραιώς, στη συμβολή Ομήρου & Ελ. Βενιζέλου (Νέα Σμύρνη) , στην Λεωφ Ποσειδωνος (Μαρίνα Φλοίσβου), Οδό Αχαρνων (Αγ. Παντελεήμονα), Αλκιβιαδου και Πιπίνου, Ούλοφ Πάλμε & Λ.Παπάγου (Ζωγράφου) , Λ. Αμαλίας και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στη Λαχαναγορά Ρέντη, στην Πλατεία Καραϊσκήκη (Πειραιάς), στην Πλατεία Δημοτικου Θεάτρου (Πειραιάς), στο ΚΤΕΛ Κηφισου , στην Λ. Δημοκρατιας (Αγ. Ανάργυροι), στην Λ. Φυλης (Ίδρυμα Αναπήρων Ίλιον) , Λεωφ Μαραθώνος και Αγ. Δημητρίου , Λεωφ.Μαραθώνος και Λεωφ. Σπάτων, στην οδό Διονύσου–Χελμου και Διονύσου στην Πλατεία Πλατάνων στην Κηφισιά , στην Λεωφ. Κηφισίας, στην Λεωφ. Ποσειδώνος και Αμφιθέα ς – Μαρίνα Αλίμου, στην Λ. Ποσειδώνος & Βασ. Γεωργιου Β΄ (Αγ. Κοσμά), στην Λ. Ποσειδώνος (Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας) Λ. Αθηνας και Απόλλωνος(Καβούρι), στην λεωφ. Ποσειδώνος & Βασ. Κωνσταντίνου – Βάρκιζα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (Διασταύρωση Ναυπηγείων), στην Εθνική Οδό Μεγάρων Αλεποχωρίου και παραλιακή οδό Αλεποχωρίου Σχίνου, στα Διόδια Καλαμακίου , στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών (στο ύψος του 5ου χλμ ), στην επαρχιακή όδο Οινόης – Π. Γερμενού και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας–Θήβας (στα Βίλλια), στην οδό Φυλής, στην Λεωφόρο Δερβενοχωρίων και Εθνική Οδό Οινόης – Μαγούλας (στο ύψος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ) στον κόμβο Καπανδριτίου – Πολυδενδρίου, στον κόμβο Μαλακάσας και Οινοφύτων της Παλαιάς Εθνικής και τέλος στην επαρχιακή οδό Συκαμίνου και Αυλώνος – Χαλκουτσίου.

Κι από Δευτέρα με τη μάσκα

Μπορεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου να καταργείται η αποστολή sms στο 13033, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν πιστά μια νέα υποχρέωση: πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. Για τους παραβάτες προβλέπεται, δε, αυστηρό πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους και επιβάτες, τόνισε ο υφυπουργός ο οποίος επισήμανε ότι η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες.

Ειδικά, όπως είπε, η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, super market, καταστήματα τροφίμων, ΤΑΧΙ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά εργαστήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί.

«Ο ιός παραμένει εδώ, η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν ορισμένες περιοχές να ξαναμπούν σε καραντίνα εάν παρουσιαστεί υποτροπή στον αριθμό των κρουσμάτων και κριθεί αναγκαίο. Απόσταση, αντισηπτικό και πλύση χεριών, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι τα βασικά όπλα, σημείωσε.

«Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε και αίσθημα ευθύνης και πειθαρχία»

Με πολύ προσεκτικά βήματα προχωράμε στην επόμενη φάση, που προβλέπει άρση των περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα γιατί τώρα θα κυκλοφορούμε περισσότερο, τόνισε.

«Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε και αίσθημα ευθύνης και πειθαρχία, αυτό καλούμαστε να κάνουμε και στη συνέχεια. Η υπευθυνότητα είναι ο κοινός τόπος ανάμεσα στο τμήμα της πορείας, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, και στο νέο που ξεκινάει και απαιτεί τήρηση των κανόνων υγιεινής που θα προστατεύσουν την δημόσια υγεία την επόμενη μέρα», σημείωσε ο υφυπουργός.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024