Κοροναϊός: Ανοίγουν τα οδοντιατρεία – Οι οδηγίες για ασθενείς και γιατρούς
Οδηγίες προς τους ασθενείς και τους οδοντιάτρους για το άνοιγμα των ιατρείων στη μετά τον κοροναϊό εποχή εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Οδηγίες προς τους ασθενείς και τους οδοντιάτρους για το άνοιγμα των ιατρείων στη μετά τον κοροναϊό εποχή εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την ΕΟΟ, κατά τη σταδιακή επαναλειτουργία τους, οι οδοντίατροι μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη εκτέλεση των θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον έλεγχο της διασποράς του κοροναϊού.
Οι οδηγίες της ΕΟΟ αναφέρουν ότι τα ραντεβού πρέπει να είναι τουλάχιστον ανά μία ώρα και η οδηγία αυτή θα πρέπει να τηρείται αυστηρά.
Μάλιστα ο ασθενής θα ερωτάται τηλεφωνικά πριν από το ραντεβού:
1) αν έχει κάνει πρόσφατα εξέταση για κοροναϊό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα
2) αν βρίσκεται σε καραντίνα ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του και αν ναι, πριν από πόσο χρονικό διάστημα και
3) αν έχει τις τελευταίες τρεις μέρες κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο ή φαρυγγαλγία.
Οι οδηγίες αναφέρουν πως αν απαντηθεί ναι σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε το ραντεβού στον οδοντίατρο μετακινείται για μετά από δύο εβδομάδες τουλάχιστον.
Επίσης, η είσοδος στο οδοντιατρείο θα γίνεται χωρίς συνοδό, με εξαίρεση τα μικρά παιδιά όπου θα επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός, ενώ είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα μίας χρήσης όταν εισέρχονται στο χώρο αναμονής και να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό.
Παράλληλα πρέπει να αποφεύγεται ο χαιρετισμός με σωματική επαφή.
Τα ραντεβού στα οδοντιατρεία θα είναι αραιά και έπειτα από κάθε ασθενή θα γίνεται σχολαστική απολύμανση σε όλες τις επιφάνειες του οδοντιατρείου.
Ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιεί όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, ποδονάρια) ανάλογα με την οδοντιατρική πράξη και θα τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης για τη μη διασπορά του ιού προς όφελος των ασθενών.
Οι οδοντίατροι, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης, «ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα στήριξης του οδοντιατρικού κλάδου, διότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών από τους ιδιώτες οδοντιάτρους λόγω οικονομικής δυσπραγίας, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας».
Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- Όλυμπος: Αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442