Εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις αφορούν πλέον και κλάδους που αρχικά δεν επηρεάστηκαν άμεσα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του κοροναϊου.

Συνολικά, περίπου 30 εκατομμύρια έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής στα προνοιακά επιδόματα στις έξι εβδομάδες από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ.. Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,50 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από τις 21 Μαρτίου γύρω στα 30 εκατ. , περίπου το 18,4% του πληθυσμού που είναι σε ηλικία εργασίας.

Οι προβλέψεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για ανεργία που μπορεί να φθάσει το 20% τον Απρίλιο.

Το ποσοστό θα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ ύστερα από το 25% της Μεγάλης Υφεσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr