Σε μία ατελείωτη «ουρά» στους δρόμους, στο Μετρό, στις στάσεις λεωφορείων, σε καταστήματα  και σε άλλους χώρους αναμένεται να μετατραπεί η Αθήνα – κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στα άλλα αστικά κέντρα από την 4η Μαΐου, οπότε αίρονται σταδιακά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι ουρές που διαπιστώνονται έξω από τα υποθηκοφυλακεία , τα δικαστήρια ή τις τράπεζες κλπ είναι μόνο ενδεικτικό γι αυτό που θα ακολουθήσει.

Σε αυτή την  εκτίμηση καταλήγουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες  ύστερα από την αναγγελία των σχετικών κυβερνητικών μέτρων . Οπως σημειώνουν «από τη Δευτέρα που δεν ισχύουν πλέον τα SMS αναμένεται   εντυπωσιακή , «εκτονωτική» αύξηση της κίνησης στους δρόμους κι αναμένεται μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο .

Με το δεδομένο ότι ύστερα κι από σχετικές προτροπές οι περισσότεροι πολίτες θα αποφύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και  θα κινηθούν με τα ΙΧ τους .

Παραπέμποντας πιθανόν σε ακινησία των ΙΧ που παρατηρείτο στα τέλη της δεκαετίας του 90 στους κύριους οδικούς άξονες , όταν ακόμη δεν είχε εγκαινιασθεί το Μετρό. Ουρές όμως αναμένεται να υπάρξoυν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  όπου ζητείται η χωρητικότητα να είναι της τάξης του 30-40% σε σχέση με αυτή προ καραντίνας, αλλά η αύξηση των δρομολογίων δεν είναι ανάλογη. Μεγάλα προβλήματα αναμένονται και στα μικρά εμπορικά καταστήματα λόγω των ελλείψεων που έχουν τα νοικοκυριά στα διάφορα προϊόντα λόγω του διμήνου χωρίς καμιά αγορά -μόνο ορισμένα μέσω διαδικτύου-  με το δεδομένο ότι δεν θα είναι ανοικτά τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά κι ότι σε αυτά θα υπάρχει έλεγχος της χωρητικότητας και θα εισέρχεται σταδιακά μικρός αριθμός πελατών.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται σε εστιατόρια , καφετέριες που ανοίγουν την 1η Ιουνίου πάλι με σχετικούς σημαντικούς περιορισμούς αλλά και στα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr