Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μυστηριώδης νόσος σε παιδιά με κοροναϊό – Η εξήγηση του Τσιόδρα

Η μυστηριώδης νόσος σε παιδιά με κοροναϊό – Η εξήγηση του Τσιόδρα

Εκτενής αναφορά στα παιδιά έκανε στην χτεσινή ενημέρωση Τύπου ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, λύνοντας την απορία σε πολλά ερωτήματα που θα μπορούσαν να είχαν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Εκτενής αναφορά στα παιδιά έκανε στην χτεσινή ενημέρωση Τύπου ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, λύνοντας την απορία σε πολλά ερωτήματα που θα μπορούσαν να είχαν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε ειδική αναφορά στα νεότερα δεδομένα που προέκυψαν αναφορικά με τη σχέση των παιδιών με τον κοροναϊό και σύμφωνα με μια μελέτη του ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου» τόνισε και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις, αλλά είναι σημαντική η επιστροφή τους στην κανονικότητα, που είναι το σχολείο.

Οι αποφάσεις που έδωσαν το πράσινο φως στο άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα:

  •  Οπως ισχύει και με άλλους κορονοϊούς, οι λοιμώξεις παρατηρούνται λιγότερο στα παιδιά
  • Τα παιδιά παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα εφόσον νοσήσουν
  • Τα παιδιά που νόσησαν σοβαρά είναι λιγότερο από 1% σύμφωνα με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μελέτη
  •  Τα παιδιά μολύνονται κυρίως εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος
  •  Νοσούν 3 φορές λιγότερο από ηλικίες 20 ετών και πάνω από τέσσερις φορές λιγότερο από 60 ετών και πάνω
  • Μετάδοση από παιδί σε ενήλικα είναι ασυνήθιστη
  • Απίθανο τα παιδιά να είναι πρωτογενής περίπτωση μετάδοσης της νόσου

Αναφορικά με την σταδιακή επάνοδο, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η επάνοδος των παιδιών στην κοινωνία και στο σχολείο, ενώ αποκάλυψε πως η επιτροπή είχε δώσει το πράσινο φως για την επάνοδο των παιδιών και πριν τις ανακοινώσεις.

«Σταδιακά, ανάλογα με την πορεία της νόσου, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε να επανέλθουμε στην σταδιακή κανονικότητα, είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον εαυτό μας», δήλωσε ο καθηγητής.

Η νόσος «μυστήριο» που χτυπά παιδιά

Εκτός από τους παραπάνω λόγους που οδήγησαν στο να δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην εμφάνιση περιπτώσεων παιδιών που πιθανώς έχουν τον κοροναϊό και πάσχουν και από μια σοβαρή φλεγμονώδη νόσο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι: «έχει επανεξεταστεί το θέμα αυτό της Γαλλίας και της Αγγλίας, για το οποίο σας μίλησα και προχθές. Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να αφορά μεγάλο αριθμό παιδιών. Ίσα-ίσα, είναι λιγότερα από 20 παιδιά αυτή τη στιγμή στα οποία έχει αναφερθεί. Είναι ένα σύνδρομο που μοιάζει με τη νόσο Kawasaki, ένα φλεγμονώδες σύνδρομο.

Δεν φαίνεται ότι αλλάζει αυτά που ξέρουμε για τα παιδιά αυτά, τα σημαντικά σημεία τα οποία σας είπα. Μάλιστα, πολλοί κατηγόρησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ότι προέβη πολύ γρήγορα και πολύ εσπευσμένα σε μια ανακοίνωση, η οποία πανικόβαλε τον κόσμο χωρίς λόγο.Το παρακολουθούμε. Δεν αλλάζει τα επιστημονικά δεδομένα που ξέρουμε για τα παιδιά μέχρι σήμερα».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024