Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς πήρε ο πρωθυπουργός την απόφαση για άρση των μέτρων - Το παρασκήνιο με τα σχολεία

Πώς πήρε ο πρωθυπουργός την απόφαση για άρση των μέτρων – Το παρασκήνιο με τα σχολεία

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να λέει στους συνεργάτες του πως η απόφαση να αρθούν έστω και σταδιακά τα μέτρα ήταν πιο δύσκολη από αυτή του lockdown.

Ενα συντηρητικό σχέδιο για την πορεία μετάβασης της χώρας στης επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες και πώς αυτό μπορεί να διατηρηθεί ώστε να μην υπάρξει «πισωγύρισμα» παρουσίασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να λέει στους συνεργάτες του πως η απόφαση να αρθούν έστω και σταδιακά τα μέτρα ήταν πιο δύσκολη από αυτή του lockdown.

Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να λύσει έναν δύσκολο γρίφο με τρεις παραμέτρους: τη διαφωνία των ειδικών επιστημόνων για το εάν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, την ανησυχία των γονέων για την υγεία των παιδιών τους αλλά και την πίεση της αντιπολίτευσης από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν αντίθετοι στο άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το Μέγαρο Μαξίμου άκουσε στην ουσία την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους και για αυτό κινήθηκε συντηρητικά. Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν.

Διάφορα σενάρια υπήρχαν στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου πριν καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι «απόλυτα μελετημένο» και μπορεί να κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο, από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν κάτι δεν πάει καλά την επόμενη μέρα θα ακολουθηθούν δυο μοντέλα:

Το πρώτο περιλαμβάνει το κλείσιμο χώρων ή περιοχών που ενδεχομένως να εμφανίσουν κρούσματα του κοροναϊού.

Το δεύτερο περιλαμβάνει αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν τηρήσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

«Δεν θα διστάσουμε να επαναφέρουμε το lockdown αν χρειαστεί ακόμη κι αν υπάρξουν οικονομικές συνέπειες. Δείξαμε πως δεν βάζουμε τίποτα πάνω από την υγεία των πολιτών και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εντονη ήταν η ανησυχία στο Μέγαρο και για την οικονομία. «Πάμε βήμα βήμα όμως. Προέχει η δημόσια υγεία και ύστερα όλα τα άλλα. Κάθε δυσκολία θα την περάσουμε, θα τα καταφέρουμε», είναι το μήνυμα συνεργατών του πρωθυπουργού οι οποίοι παράλληλα τονίζουν πως η αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως θα βοηθήσει και την οικονομία η οποία θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε επεσήμανε στο διάγγελμά του πως «αποδεχτήκαμε, ως κοινωνία, την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024