Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΣΥΡΙΖΑ : Επιβολή διατίμησης και έλεγχο στη διανομή της μάσκας

Κοροναϊός – ΣΥΡΙΖΑ : Επιβολή διατίμησης και έλεγχο στη διανομή της μάσκας

Επιβολή διατίμησης και έλεγχο στη διανομή για τις προστατευτικές μάσκες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα για να πατάξει φαινόμενα αισχροκέρδειας. Στο μεταξύ το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε το βασικό σκέλος της εισήγησης Τσίπρα και προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές

Την επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής της προστατευτικής μάσκας στους πολίτες ζητά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας

Μάλιστα ο κ. Χαρίτσης με ανάρτησή του σχολίασε την υποχρεωτικότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα ισχυριζόταν ότι δεν είναι απαραίτητη, ενώ τώρα που επεβλήθη η χρήση της δεν κάνει τίποτα για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Ενώ πριν έναν μόλις μήνα η κυβέρνηση ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ισχυριζόταν πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν είναι απαραίτητη, στις χθεσινές της ανακοινώσεις περιέλαβε στα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μασκών σε όλους τους κλειστούς χώρους, θέτοντας μάλιστα κι ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την περίπτωση μη τήρησης του μέτρου» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Την ώρα που άλλες χώρες μεριμνούν μέχρι και για τη δωρεάν προμήθεια προστατευτικών μασκών σε κάθε νοικοκυριό, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα ούτε καν για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αρκείται να απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες».

«Η επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής του βασικού αυτού προϊόντος είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προοδευτική κυβέρνηση

Στο μεταξύ το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τη βασική κατεύθυνση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρας ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μετατρέψει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα καθιστώντας αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το άνοιγμά του προς το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα αποτελέσει και τη βάση της προγραμματικής Συμφωνίας της «Προοδευτικής κυβέρνησης που θα επιδιώξουμε να προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής».

Αναλυτικά η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Από την αρχή της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε με αίσθημα ευθύνης το ρεαλιστικό πρόγραμμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. Το πρόγραμμα αυτό επικαιροποιείται και εξειδικεύεται μέσα από μία διαρκή διαδικασία διαβούλευσης με την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την οργανωμένη επιχειρηματικότητα.

Η κυβερνητική αδράνεια θα φέρει σύντομα την οικονομία σε κατάσταση που θα απαιτούνται παρεμβάσεις ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας για την σωτηρία θέσεων εργασίας, επιχειρήσεων και εισοδημάτων.

Βίαιη αναδιανομή πλούτου

Η πολιτική της αδράνειας βάζει σε κίνδυνο τα εισοδήματα μισθωτών και μεσαίων στρωμάτων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αδρανεί και μπροστά στη λήξη του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ προωθεί και μία εκδοχή πτωχευτικού δικαίου το οποίο θα λειτουργήσει μεροληπτικά υπέρ των συμφερόντων των πιστωτών.

Οι πιέσεις που θα δεχτούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και νέοι λόγω της μείωσης τζίρων και εισοδημάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη προστασίας, συνιστούν ένα μείγμα το οποίο θα οδηγήσει σε κύμα πτωχεύσουν, βίαιων εξαγορών, μείωσης μισθών και βεβαίως απολύσεων.

Θα οδηγήσουν, εν τέλει, σε μία βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ εχόντων και κατεχόντων.

Ανησυχητική η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ

Ανησυχητική, τέλος, είναι η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ. Δείχνει να μην έχει διδαχτεί τίποτε από τις τελευταίες κρίσεις, την οικονομική και του προσφυγικού, κυριαρχείται ακόμα και σήμερα από εθνικούς εγωισμούς και νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, οδηγείται και οδηγεί τους λαούς της σε επικίνδυνες περιπέτειες. Με την Ελλάδα ωσεί παρούσα, τη στιγμή που θα έπρεπε να σηκώσει το ανάστημά της υπέρ μιας γενναίας στήριξης οικονομιών και κοινωνιών.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους κινδύνους για μια γενικευμένη κοινωνική κρίση που θα ακολουθήσει την υγειονομική, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας πάνω σε ένα προοδευτικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Το Σχέδιο αυτό θα πρέπει να είναι και η βάση της προγραμματικής Συμφωνίας της Προοδευτικής κυβέρνησης που θα επιδιώξουμε να προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Ένα σχέδιο υπεράσπισης των δυνάμεων της εργασίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, ένα σχέδιο γενναίας δημόσιας παρέμβασης για την προστασία της εργασίας, των εισοδημάτων των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024