Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Επιστρέφουν στην... κανονικότητα τα νοσοκομεία

Κικίλιας: Επιστρέφουν στην… κανονικότητα τα νοσοκομεία

Η εξέλιξη της πανδημίας θα παρακολουθείται καθημερινά από το Παρατηρητήριο που έχει συσταθεί  καθώς θα αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα τόνισε ο υπουργός Υγείας

Η εξέλιξη της πανδημίας θα παρακολουθείται καθημερινά από το Παρατηρητήριο που έχει συσταθεί  καθώς θα αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί, απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και ειδικούς που καθημερινά θα εξετάζουν  την κατάσταση σε σχέση και με τη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ – Στο 50% τα χειρουργεία

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ήδη έχουν γίνει 3.748 προσλήψεις μέσα στην κρίση του κοροναϊού και οι ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες έφτασαν τις 1.017. Αναφέρθηκε στο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλους τρόπους περαιτέρω στήριξή τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Τόνισε ότι σταδιακά επιστρέφουν σε μια μερική κανονικότητα τα νοσοκομεία του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα με την έναρξη έναρξη χειρουργείων και απογευματινών ιατρείων.

Ιδιαίτερα για τα χειρουργεία εξήγησε ότι θα γίνεται το 50% του μέσου όρου του 2019.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων.

«Αν υπάρχει κάποιος άλλος που έχει άλλη γνώμη θα πρέπει να την τεκμηριώσει επιστημονικά», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σοβαρός και γλυκός άνθρωπος ο Τσιόδρας

Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι ο υπουργός Υγείας ήταν εκείνος που του πρότεινε τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για σύσταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων επιστημόνων.

«Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, γλυκός άνθρωπος, καταξιωμένος επιστήμονας και χαίρομαι πάρα πολύ με έναν πολύ γλυκό και ωραίο τρόπο και σαφή ψυχική επαφή περνάει στους Έλληνες καθημερινά τα μηνύματά μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024