Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τρία βίντεο με UFO

ΗΠΑ : Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τρία βίντεο με UFO

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσιοποίησε επίσημα τρία βίντεο που ελήφθησαν από κυβερνήτες αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και στα οποία παρουσιάζονται συναντήσεις εν πτήσει με αντικείμενα που μοιάζουν να είναι Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO)

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσιοποίησε επίσημα τρία βίντεο που ελήφθησαν από κυβερνήτες αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και στα οποία παρουσιάζονται συναντήσεις εν πτήσει με αντικείμενα που μοιάζουν να είναι Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO).

Από αυτά τα τρία βίντεο, όλα ασπρόμαυρα, το ένα χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2004 και τα άλλα δύο από τον Ιανουάριο του 2015.

Οι εικόνες αυτές ήδη κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τους New York Times.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε πως αποφάσισε να τα δώσει επισήμως στη δημοσιότητα «ώστε να αποτρέψει όποια παρανόηση μπορεί να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη σχετικά με την αλήθεια ή μη των εικόνων που ήδη έχουν διαδοθεί ή για το αν υπάρχουν ή όχι και άλλες».

«Το εναέριο φαινόμενο που παρατηρείται στα βίντεο χαρακτηρίζεται άγνωστης ταυτότητας» προσθέτει το Πεντάγωνο.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο είναι ορατό ένα επίμηκες αντικείμενο να κινείται ταχύτατα και, λίγα δευτερόλεπτα μετά τον εντοπισμό του από έναν από τους αισθητήρες στο αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, να εξαφανίζεται προς τα αριστερά επιταχύνοντας ακαριαία.

Σε ένα από τα άλλα βίντεο είναι ορατό ένα αντικείμενο πάνω από τα σύννεφα, για το οποίο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αναρωτιέται αν είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

«Υπάρχει ένα ολόκληρο σμήνος από αυτά (…) Πω πω, όλα πηγαίνουν κόντρα στον άνεμο! Ένα δυτικό άνεμο 120 κόμβων!» ακούγεται να λέει ο συγκυβερνήτης του.

«Κοίτα αυτό το πράγμα!» συνεχίζει ο συνομιλητής του, όταν το ορατό αυτό αντικείμενο αρχίζει να περιστρέφεται.

Ο απόστρατος σήμερα πιλότος του Ναυτικού Ντέιβιντ Φρέιβορ, ο οποίος είχε συναντήσει ένα από αυτά τα UFO το 2004, μιλώντας στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN το 2017 είχε δηλώσει πως το αντικείμενο αυτό κινούνταν ακανόνιστα:

«Καθώς το πλησίασα (…) επιτάχυνε ακαριαία προς τα νότια κι εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα», ενώ ήταν «σαν μια μπάλα του πινγκ πονγκ που αναπηδούσε στον τοίχο», είχε δηλώσει τότε.

Από την πλευρά του, ο Χάρι Ριντ, πρώην γερουσιαστής της Νεβάδας, όπου βρίσκονται οι άκρως μυστικές εγκαταστάσεις της Ζώνης 51 της Πολεμικής Αεροπορίας , δηλώνει σε ένα tweet του πως αισθάνεται «χαρούμενος που το Πεντάγωνο τελικά δημοσιεύει αυτές τις εικόνες».

Εξέφρασε όμως τη λύπη του για το ότι το γεγονός «αυτό μόλις που ξύνει λίγο την επιφάνεια των ερευνών και της διαθέσιμης τεκμηρίωσης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά και επιστημονικά αυτό, αλλά και όλες τις πιθανές επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια. Ο αμερικανικός λαός αξίζει να είναι ενημερωμένος» τόνισε.

Το Δεκέμβριο του 2017 το υπουργείο Άμυνας είχε παραδεχτεί πως είχε χρηματοδοτήσει μέχρι το 2012 (επίσημη χρονολογία ολοκλήρωσής του) ένα μυστικό πρόγραμμα για τη διερεύνηση αναφορών περί συναντήσεων με UFO, το οποίο είχε κοστίσει εκατομμύρια δολάρια .

Τα τρία βίντεο με κωδικούς FLIR, GOFAST και GIMBAL είναι προσβάσιμα στους χρήστες του διαδικτύου στον ιστότοπο του Naval Air Systems Command.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024