«Νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας», προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, Η ΝΔ δεν διόρθωσε το λάθος με τα voucher όσο παραμένει στη θέση του ο κ. Βρούτσης είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας», προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης,

Τεράστιο ζήτημα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6 FM», αφού υπενθύμισε ότι η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του καθεστώτος προστασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι «έχουμε φτάσει στο παραένα και δεν έχει αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά».

«Πλήρη εξαπάτηση και κοροϊδία των επιστημόνων, των γιατρών και των δικηγόρων» χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης,  την υπόθεση με τα Voucher για την τηλεκατάρτιση από το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης βρίσκεται ακόμα στη θέση του

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρίτσης μίλησε για «πλήρη εξαπάτηση και κοροϊδία στρωμάτων της μεσαίας τάξης, των δικηγόρων, των μηχανικών, των γιατρών και άλλων» και τόνισε ότι η ΝΔ προεκλογικά μιλούσαν εξ’ ονόματος της μεσαίας τάξης ενώ τώρα, δεν το διόρθωσε το λάθος, διότι «βλέπουμε τον κ. Βρούτση να βρίσκεται ακόμα στη θέση του, ενώ πήγε να δώσει σε ενδιάμεσους 85 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επισημάνει ότι μπορούσε να υπάρξει απευθείας ενίσχυση»

Επανέλαβε δεν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «να μπουν οι άνθρωποι αυτοί κατευθείαν στην ενίσχυση των 800 ευρώ».

Γενναία ενίσχυση της ρευστότητας

Αναφορικά με την οικονομία και τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν σημαντική ύφεση για την παγκόσμια οικονομία, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα περισσότερο από όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου», για να τονίσει, όμως, ότι «η οικονομική κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα για να μην μαζεύουμε συντρίμμια σε λίγους μήνες».

Επ’ αυτού επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται γενναία ενίσχυση της ρευστότητας τώρα και πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει μυαλά η Ευρώπη».

Όπως υποστήριξε, υπάρχουν οι δυνατότητες για τρεις λόγους: Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δαπάνες για τον κοροναϊό δεν προσμετρώνται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, διαθέτει η χώρα το ταμειακό απόθεμα, το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήλα με πορτοκάλια

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το σχέδιο «Μένουμε Όρθιοι», «που αξιοποιεί το 50% των διαθέσιμων 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα από ίδιους πόρους και διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να αξιοποιήσει τα 26 δισ. ευρώ με απευθείας ρευστότητα και εγγυοδοτήσεις».

«Συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια», ανέφερε κληθείς να σχολιάσει την απάντηση της κυβέρνησης ότι τα ποσά που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αντίστοιχα. Είπε ότι σε αυτά περιλαμβάνουν όχι μόνο την απευθείας ρευστότητα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις αλλά και την αναβολή υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν στο μέλλον, προσθέτοντας πως «σήμερα η απευθείας ρευστότητα είναι κάτω του 3% του ΑΕΠ». «Όσο δεν ενισχύει την οικονομία η κυβέρνηση για να πάρει μπροστά, τόσο τα έσοδα θα βυθίζονται», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ζήτημα ενίσχυσης των ΜΜΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει media που θα λειτουργούν ως φερέφωνό της», ξεκαθαρίζοντας ότι «τα media πρέπει να ενισχυθούν -κάτι που πρώτη έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- με κανόνες, αξιοκρατία και πλήρη εικόνα για το πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα».

Σχολίασε ότι «την ίδια μέρα που ο υπουργός Επικρατείας ανακοινώνει ότι από τον Μάιο θα κοπεί για πολλούς το επίδομα των 800 ευρώ, μας λέει επίσης ότι υπάρχουν χρήματα για να ενισχυθούν τα media κατά το δοκούν με 9 εκατ. ευρώ». «Ακόμη περιμένουμε τη λίστα με τα Μέσα που έλαβαν τα πρώτα 11 εκατ. ευρώ επιχορήγησης», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr