Επιστροφή σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας χαρακτηρίζει την επιστροφή στην κανονικότητα το ΜέΡΑ25. Με αναφορές σε «εργοδοτικές αυθαιρεσίες», «προσημειώσεις ακινήτων και πλειστηριασμούς σπιτιών» το κόμμα της αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση για το σχέδιό επαναφοράς της κοινωνίας και της οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος:

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει και να ευημερήσει; Ψωμί; Παιδεία; Ελευθερία; Όχι, απαντάει η κυβέρνηση Mητσοτάκη: Προσημειώσεις ακινήτων χρειάζεται.
Έτσι, μετά από ενάμιση μήνα όπου όλη η κοινωνική και πολιτική ζωή έχει μπει στον πάγο, η κυβέρνηση μας προετοιμάζει για αργή, σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα». Δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα σήμερα, «για συμβολικούς λόγους, από τη Δικαιοσύνη» όπως λένε οι σχετικές ανακοινώσεις.
Δικαιοσύνη. Υπέροχο ακούγεται. Θα έχουν ένα καταφύγιο οι εργαζόμενοι απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που ήδη αποχαλινώνονται εν μέσω της νέας Κρίσης; Θα πέφτει ο πέλεκυς βαρύς έναντι των καταχρήσεων της εξουσίας; Θα διερευνηθούν σε βάθος σκάνδαλα υπεξαίρεσης χρημάτων από «κολητούς»; Θα ξαναξεκινήσει η Δίκη της Χρυσής Αυγής;
Όχι, όχι, σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους τα κυβερνητικά στελέχη: Μόνο ορισμένοι πολύ συγκεκριμένοι της Δικαιοσύνης θα λειτουργήσουν, όπως τα Υποθηκοφυλακεία, για πολύ συγκεκριμένες δουλειές μάλιστα, όπως προσημειώσεις ακινήτων.
Γιατί μπορεί ο κόσμος να σταμάτησε, μπορεί να βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο γεγονός παγκοσμίων διαστάσεων, μπορεί η Ιστορία να γυρίζει μια μεγάλη σελίδα, αλλά ΕΝΑ πράγμα δε μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει: να μπορούν τα funds να σου πάρουν το σπίτι.
Δε χρειάζεται ο Πρωθυπουργός κανένα Διάγγελμα την Τρίτη, και καμία «ενημέρωση για το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης» την Πέμπτη. Ειπώθηκαν όλα όσα χρειάζονταν να ειπωθούν αυτή τη Μαύρη Δευτέρα: Καμία μέριμνα, καμία προστασία, και κυρίως ΚΑΜΙΑ χρονοκαθυστέρηση στην απώλεια της πρώτης κατοικίας σας. Η Τρόικα το απαίτησε, η κυβέρνηση δεν θα δώσει καν τη μάχη, ίσα ίσα θα είναι αφοπλιστική στην ειλικρίνειά της ότι αυτή θα είναι η νέα σας κανονικότητα: Μια αιώνια παραλλαγή του ρητού του Όργουελ για το μέλλον, που θα είναι μια μπότα πάνω σε ένα ανθρώπινο πρόσωπο-για πάντα.
Το μέλλον μας θα είναι μια οικονομική θηλιά-για πάντα.
Καλώς ήρθατε στην κανονικότητα της Νέας Χρεοδουλοπαροικίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr