Κοροναϊός: Κάτω από 1% η ανοσία του ελληνικού πληθυσμού – Προειδοποιούν οι ειδικοί
Το εξαιρετικά χαμηλό ανοσίας του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στο κοροναϊό επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Το εξαιρετικά χαμηλό ανοσίας του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στο κοροναϊό επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος «η ανοσία του ελληνικού πληθυσμού αυτή την στιγμή είναι λιγότερο από 1%».
Περιγράφοντας την επόμενη μέρα μετά την άρση των περιορισμών ο ίδιος εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ πως: «Μέχρι τώρα στόχος ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία του ιού. Από εδώ και πέρα στόχος είναι η ελεγχόμενη πορεία του ιού σε επίπεδα χαμηλά προς μέτρια και αν δούμε να ανεβαίνουν περισσότερο θα πρέπει να παρθούν ξανά μέτρα. Ελπίζουμε όμως ότι θα υπάρχει ελεγχόμενη κυκλοφορία του ιού με αποτέλεσμα να αποκτούν ανοσία οι άνθρωποι και λίγο λίγο να χτίζουμε έτσι την ανοσία του Ελληνικού πληθυσμού».
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι το καλοκαίρι είναι ιδανικό γι’ αυτό διότι η υψηλή θερμοκρασία συμβάλλει στην πιο μετριασμένη κυκλοφορία του ιού.
«Το κρίσιμο σε αυτό το πρώτο κύμα είναι να μολυνθούν άνθρωποι που κατά τεκμήριο θα νοσήσουν ήπια όπως τα παιδιά και οι νέοι και ταυτόχρονα παίρνοντας αυστηρά μέτρα να μην προχωρήσει η μετάδοση σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Εκεί θα κριθούμε» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι για την προστασία από τον κοροναϊό, «βασική αρχή είναι οι αποστάσεις καθώς και η τήρηση μέτρων υγιεινής».
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442