Καταγγελία «Άρσις»: Εκατό ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατούνται στην Αμυγδαλέζα
Η «Άρσις» καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά σε δομές φιλοξενίας, έστω και προσωρινές, των ασυνόδευτων παιδιών, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κοροναϊού.
Στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας βρίσκονται 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι όπως καταγγέλλει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αρσις».
Η οργάνωση κάνει λόγο για «σταθερή και συστηματική αύξηση του αριθμού των κρατούμενων» στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, καθώς και για «υπέρμετρη αύξηση του χρόνου κράτησής τους», σε «απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού με παντελή έλλειψη παροχής ειδών ατομικής υγιεινής και προστασίας».
Συγκεκριμένα, περιγράφει ότι κλιμάκιο της «Άρσις» κατέγραψε σήμερα 98 ασυνόδευτους ανηλίκους στον Τομέα Ανηλίκων του ΠΡΟΚΕΚΑ και δύο ασυνόδευτες ανήλικες στον Τομέα Οικογενειών του ίδιου κέντρου.
Όπως σημειώνει, μεταξύ αυτών βρίσκονται ασυνόδευτοι ανήλικοι «των οποίων η κράτηση αγγίζει πλέον τους τρεις μήνες». Μεταξύ άλλων η οργάνωση σημειώνει ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων εξακολουθεί να μην έχει λάβει ενημέρωση από τις αρχές στη γλώσσα επικοινωνίας τους για τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει οριστεί επίτροπος, δεν παρέχεται καμία υπηρεσία νομικής συνδρομής και διερμηνείας από το κράτος και είναι πλημμελείς οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και οι ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.
Τέλος, εντοπίζει «καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις των ασυνόδευτων ανηλίκων σε κατάλληλες δομές προστασίας», λόγω της αναστολής λειτουργίας αρκετών υπηρεσιών εξαιτίας του κοροναϊού.
Η «Άρσις» καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά σε δομές φιλοξενίας, έστω και προσωρινές, των ασυνόδευτων παιδιών, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κοροναϊού.
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
- Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση και εκσυγχρονισμό στρατιωτικών ελικοπτέρων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
- Adédèjì: «Παντρεύοντας» την παράδοση με την καινοτομία
- Τουρκία: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με τους 6 νεκρούς
- Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματα» πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες από αρχές Ιουλίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)






























































![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442